Redaktør

Gjyri Helén Werp jobber i KK.no.

Foto: privat

- Den analytiske siden min og systematikken i arbeidet i det daglige har jeg i stor grad sosiologien å takke for, sier Gjyri Helén Werp som har ansvar for digital kvinnesatsning i Aller Media AS.

Hvorfor valgte du å studere sosiologi?

- På videregående var sosiologi yndlingsfaget mitt. Jeg hadde en fantastisk lærer, som formidlet faget på en fantastisk måte, som åpnet opp helt nye perspektiver på mennesker og samfunn. Da jeg, etter flere år i utlandet, begynte på Blindern, ble sosiologi et helt naturlig valg.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

- Ved siden av sosiologien tok jeg medievitenskap og jobbet som frilansjournalist. Etter hvert i studietiden ble jeg mer og mer splittet i forhold til hvilken yrkesretning jeg skulle velge: Akademia eller mediebransjen? Jeg elsket begge deler! Tilfeldighetene gjorde at jeg havnet i en prosjektstilling i NRK Fjernsynet som journalist etter endt hovedfag i sosiologi. Jobben i mediebransjen som skulle vare i 6 måneder har hittil blitt til 22 år. Det ene TV-programmet tok det andre, før jeg endte i magasinbransjen som sjefredaktør og nå de siste årene som ansvarlig redaktør for digitale medier.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

- Det var nok kombinasjonen av tung, akademisk ballast fra sosiologien og praktisk arbeid som skrivende journalist – i tillegg til et godt og bredt sosialt nettverk.

Hva er dine arbeidsoppgaver?

- Som ansvarlig redaktør har jeg ansvar for den redaksjonelle, kommersielle og tekniske utviklingen av merkevarene som ligger under mitt forretningsområde - i tillegg til daglig redaktøransvar for alt publisert innhold under disse merkevarene.

Hva har du tidligere jobbet som?

- Journalist, redaksjonssjef, sjefredaktør, ansvarlig redaktør.

Hvordan bruker du sosiologiutdanningen i jobben din?

- Jeg bruker den ikke direkte, men den ligger der som en trygg, solid grunnmur og referanseramme i alt jeg gjør. Den analytiske siden min og systematikken i arbeidet i det daglige har jeg i stor grad sosiologien å takke for.

Hva er ditt beste tips til masterstudenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

- Gjennomfør studiet med stil! Skaff deg arbeidserfaring og nettverk! Vær sosial, «sulten», vis høy arbeidsmoral og stå-på-vilje! Personlighet betyr mye!

Publisert 15. feb. 2017 15:17 - Sist endret 17. des. 2018 13:29