Beskjeder

Publisert 12. okt. 2018 16:01

Hei alle masterstudenter,

Har du et stort engasjement for statsvitenskap, og brenner du for god undervisning? Da burde du søke jobb som seminarleder! Institutt for statsvitenskap har akkurat lyst ut vårens stillinger. Les mer og søk innen 21. oktober: https://www.sv.uio.no/isv/om/aktuelt/aktuelle-saker/2018/utlysning-av-seminarlederjobb-var.html

 

 

Publisert 21. sep. 2018 10:22

Minner om masterstipendet fra Fritt Ord:

Stipendene er øremerket studenter som aktualiserer spørsmål innenfor ytringsfrihet, menneskerettigheter og demokratiutvikling.

Søknadsfrist 1. oktober.

Mer informasjon og søknadsskjema: https://www.uio.no/studier/program/statsvitenskap-master/stipend-feltarbeid/frittordstipend.html

Publisert 11. sep. 2018 15:03

Som masterstudent kan du søke på flere forskjellige stipend.

Stipendoversikt

 

 

 

Publisert 6. sep. 2018 16:23

Å være ny student ved UiO kan oppleves stort og overveldende for mange. Mye er nytt; menneskene, bøkene, stedene, hverdagen.

I tre korte videoer vil du i høst møte fem erfarne studenter og høre hvordan de opplevde å starte på UiO - og å finne seg til rette. Kanskje du kan plukke opp noen tips?

Se første episode "Jeg starter!"

Publisert 3. sep. 2018 10:50

Tankesmien Civita forsøker å finne ut hvordan det står til med ferdighetene til norske studenter. Undersøkelsen er anonym. Ansvarlig for undersøkelsen er professor Torkel Brekke. (Han kan kontaktes på torkel.brekke@ikos.uio.no). Vi inviterer deg til å delta dersom du:

 • Går på eller er i ferd med å starte på en mastergrad ved et universitet i Norge
 • Har fullført en bachelor-grad i samfunnsvitenskap eller humaniora i løpet av de siste fem årene
 • Har hele eller mesteparten av din bachelor-grad fra Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, NTNU eller Universitetet i Tromsø

Gjennomfør undersøkelsen her.

Publisert 31. aug. 2018 09:08

Jeg finner ikke emnet jeg skal ta i Canvas

 • Logg inn i Canvas
 • Klikk på «Emner» og «Alle emner».
 • Hvis det er et emne du har plass på som du ikke finner der må du ta kontakt med SV-info

Brukeren min er ikke aktivert

Har jeg tilgang til Canvas når jeg bare skal ta opp eksamen?

 • Ja, du kan få tilgang til Canvas-rommet selv om du bare skal ta opp eksamen. Hvis du ikke finner emnet under «Emner» og «Alle emner» i Canvas må du ta kontakt med SV-info.

Jeg har ikke fått tilgang til rommene i Canvas, hva er galt? 

 • Du finner emnet under «Emner» og «Alle emne...
Publisert 28. aug. 2018 12:24

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide:

Verdifellesskap i en krevende tid - hva kan norsk europapolitikk utrette?

Tirsdag 11. september kl. 14:15-15:15
Aud. 1, Eilert Sundts hus (SV)

Forelesningen er åpen for alle, ingen påmelding.

Dørene stenger presis.

Publisert 27. aug. 2018 11:26

Her finner du powerpointpresentasjon fra orienteringsmøtet

Publisert 24. aug. 2018 11:30

Seminar fredag 14. september 2018 kl. 09.00-15.00

Er du interessert i å dele funnene og innsiktene fra masteroppgaven din med offentligheten? Vi inviterer til skriveverksted for masterstudenter som har mottatt Fritt Ord-stipend eller som skriver oppgaver innen menneskerettigheter, journalistikk, ytringsfrihet og demokratiutvikling.

På skriveverkstedet får du en innføring i viktige trekk ved kronikksjangeren fra fagpersoner med erfaring fra avisredaksjoner. Du får tilbakemeldinger på teksten din og mulighet til å diskutere den med andre kursdeltakere, samt tid til å jobbe videre med den der og da. Etter skriveverkstedet får du hjelp til å fullføre kronikken og tips til kontakt med riksaviser, regionaviser, lokalaviser eller fagpresse, avhengig av hvor kronikken kan passe best.

Påmelding:

Personer som ønsker å delta, kan sende en epost til Joakim Lie på joakim.lie@frittord.no in...

Publisert 29. mai 2018 11:05

Planlegger du å skrive masteroppgaven din innenfor  PRIOs forskningsområder?

PRIO søker masterstudenter som ønsker å arbeide med masteroppgaven i tilknytning til et av deres prosjekter.

Se PRIOs nettsider for en oversikt og mer informasjon

 

Publisert 23. mai 2018 12:37

Særlig relevant for deg som skriver om: 

- EUs utenriks- og utviklingspolitikk (GLOBUS)

- EU og menneskehandel (GLOBUS)

- Norske utvalgsnettverk (EUREX)

- Norsk offentlig utredning (EUREX)

http://www.sv.uio.no/arena/english/studies/student-grants/index.html

Publisert 14. mai 2018 14:10

OsloMet ser etter ledige masterstudenter til deres satsingsområder.

Frist: 08.06.18

Er du masterstudent (eller kjenner noen) som jobber med oppgave innenfor temaene:

 • Globale bystudier
 • Det grønne skiftet
 • Sted- og områdeutvikling
 • Demokrati og deltakelse
 • Helse og folkehelse
 • Regional økonomi og innovasjon
 • Migrasjon og integrering
 • Lokal og regional politikk og styring
 • Boligmarked og -politikk

Da kan et semester ved NIBR være noe for deg! Les mer og søk her.

Publisert 27. apr. 2018 12:34

I Januar 2018 søkte instituttet fakultetet om å foreta en rekke justeringer av oppbygningen til masterprogrammet i statsvitenskap. Følgende endringer har blitt godkjent av fakultetet:

 • Opprettelse av nytt masteroppgaveemne på 45 studiepoeng hvor veiledningsseminarene inngår. Formelle krav til form og lengde på masteroppgaven er uendret
 • Opprettelse av nytt designseminaremne på 5 studiepoeng hvor hovedområdene nå er organisert som seminargrupper. Dere velger seminargruppe i studentweb

Endringene er kun gjeldende for studenter med opptak fra og med høsten 2017, og er lagt inn i utdanningsplanen for dette kullet. Studenter som følger normal studieprogresjon skal til høsten melde seg opp i...

Publisert 23. apr. 2018 10:20

Lær å spre resultatene av masteroppgaven din!

For mer informasjon og påmelding se nettsidene.

Publisert 23. mars 2018 14:35

European Forum Alpbach utlyser stipend for deltakelse på konferanse.

For mer informasjon se deres nettsider.

Publisert 19. mars 2018 08:27

ARENA Senter for europastudier holder et informasjonsmøte om deres stipender 22. mars. 

Mer informasjon om stipendordningen finner du på ARENAS nettsider. Frist for å søke er 1. juni.

Publisert 16. mars 2018 11:04

Er du samfunnsengasjert og nysgjerrig med interesse for næringslivet og Norges forhold til EU? Da er kanskje du vår nye kollega den kommende høsten. NHO Brussel ser nå etter studentpraktikanter for høstsemesteret 2018!

NHO Brussel jobber for norsk næringslivs interesser og deltar aktivt i politikk- og regelverksutviklingen på europeisk nivå. NHOs Brussel-kontor fungerer som et støtteapparat for hele NHO-fellesskapet, og som praktikant vil du få direkte innblikk i og erfaring med å bidra til å fremme norske næringslivsinteresser i et bredt spekter opp mot Norges viktigste import- og eksportmarked.

Praktikanten vil også ha ansvaret for ulike administrative oppgaver, nyhetsbrevet NHO Europanytt og mottakelse av besøkende grupper. Vi kan tilby et variert og spennende opphold som gir muligheter for læring og opparbeidelse av praktisk erfaring innenfor mange områder av politikken på EU-nivå. Da vi er et lite kontor vil det være en f...

Publisert 15. mars 2018 19:02

The 2018 edition of the Geneva Challenge is a project funded by Swiss Ambassador Jenö Staehelin and is supported by Kofi Annan, the high-patron of the contest. The Geneva Challenge aims to encourage interdisciplinary problem solving analysis among master students on advancing human development within the scope of a relevant topic.

Climate change is one of the greatest challenges of our time and has become a critical concern for both developing and developed countries. As the key to this issue is an interdisciplinary solution, crossing traditional boundaries between academic disciplines, the Graduate Instititute in Geneva is inviting graduate students from all academic programmes to provide helpful strategic recommendations. Thi...

Publisert 14. mars 2018 10:57

Fristen for å søke om masteroppgaveprosjekt og individuell veileder er 20. juni. Institutt for statsvitenskap inviterer til informasjonsmøte der du får informasjon om valg av tema, problemstilling og søknad om veileder.

Tid: Fredag 25. mai, klokken 14.15

Sted: Auditorium 4, Eilert Sundts hus

I tillegg til informasjon om masteroppgaven og veiledningssøknaden, vil områdelærerne fra politisk teori, internasjonal politikk, komparativ politikk, og offentlig politikk og administrasjon informere om muligheter innenfor sine felt. Vitenskapsbutikken formidler prosjekter mellom arbeidslivet og masterstudenter ved UiO og vil informere om hvordan dere kan søke på prosjekter hos dem.

Institutt for statsvitenskap oppnevner kun veiledere en gang i året, så selv om du tenker deg på utveksling til høsten må du søke nå.

Publisert 13. mars 2018 16:22

SUM utlyser årlig et stipend for masterstudenter på 3000 kr i måneden i en periode på 6-12 måneder. Les mer om stipendet og søk. 

Publisert 1. mars 2018 12:12

23. juni - 3. august går Den internasjonale sommerskole (ISS) ved UiO av stabelen. Sommerskolen samler årlig nærmere 600 studenter fra hele verden til seks intensive uker med både studier og sosialisering.

ISS ønsker å gi flere UiO-studenter muligheten til å oppleve dette unike internasjonale læringsmiljøet. Som en prøveordning er det derfor i år etablert et begrenset antall stipender for programstudenter i et utvalg av studieprogrammer ved UiO.

Dersom du er interessert i å oppleve Sommerskolen og samtidig opparbeide deg studiepoeng om sommeren, kan du søke om stipend.

Stipendet vil omfatte:

 • Deltakelse på Sommerskolens bachelor- eller masteremner på samme vilkår som øvrige ISS-studenter (bl.a.  krav til obligatorisk oppmøte)
 • Basic Off-campus Fe...
Publisert 23. jan. 2018 13:04

Da kan du søke om å bli med på European Politics Simulation 21-28 april.

Søknadsfrist er 31. januar.

Her er litt mer informasjon om konferansen. Du kan lese mer og søke via deres nettsider

MEUS is the world's most authentic simulation of the EU's decision-making process taking place in the building of the European Parliament in Strasbourg. The conference brings together 200 highly motivated students and young professionals, giving them the exclusive opportunity to have experience of the functioning of European institutions right on the premises of the European Parliament.

For one week, participants have the chance to take on roles of MEPs, Ministers of the Council of the EU, journalists, lobbyists, and interpreters and discuss two controversial, real-life legislative proposals. This year's conference will be held between 21st and 28th April and will be focusing on Privacy in Electronic Communications and Wo...

Publisert 17. jan. 2018 11:18

Osloforskning-stipend: søknadsfrist torsdag 15. februar.

Osloforskning er et samarbeid mellom Oslo kommune og Universitetet i Oslo som skal bidra til å fremme forskning og rekruttering til forskning som henter sitt tema fra Oslo. Skriver du, eller skal du skrive, masteroppgave om et Oslorelatert tema? Søk stipend fra Osloforskning.

Publisert 9. jan. 2018 14:41

Bjørn Erik Rasch søker etter 1-2 masterstudenter som kan jobbe på timebasis på prosjektet «The Evolution of Parliamentarism and Its Political Consequences» i vårsemesteret 2018 (til og med mai måned). Antall timer per uke vil variere, men et snitt på 5-10 timer per uke kan være et utgangspunkt. Arbeidet gjelder datainnsamling og omkoding av variable i eksisterende databaser (særlig knyttet til ParlGrov).

Arbeidet vil for en stor del skje i kontakt med forskere i utlandet. Det forutsettes gode statistikkunnskaper (ved at du har tatt STV-4020B eller tilsvarende). Mer informasjon om prosjektet finnes her.

Søknad sendes Bjørn Erik Rasch. Skriv gjerne litt  om din bakgrunn og oppgi karakterer på metode/statistikk-emner du har tatt (på masternivå). Data det arbeides med...

Publisert 9. jan. 2018 12:15

Viktig informasjonsmøte 17. januar

Vårsemesteret starter med et møte onsdag 17. januar klokken 11.30. Mer informasjon i timeplanen til STV4902.

Informasjon om innlevering av masteroppgaven

På dette møtet vil undervisningsleder informere om innlevering og retningslinjer for bedømmelse av masteroppgaven, og gi dere informasjon om muntlig eksamen. Hun vil også forsøke å roe nervene til de som måtte være litt nervøse. Vi vet at det er et krevende semester og at mange har skrevet mye og at mange har skrevet lite. Felles for dere er at dere kommer i mål! Benytt anledningen til å spørre om alt dere måtte lure på.

Karrieresenteret - Kompetansebevissthet og jobbsøkerferdigheter

Del to av møtet er den lengste delen. Lederen for Karrieresenteret, Gisle Hellsten, er selv statsviter og holder et skreddersydd kurs om kompetansebevissthet og et om jobbsøkerferdigh...