Beskjeder

Publisert 8. juni 2022 12:05

Fra 20. juni kl. 09 må du bruke tofaktorautentisering (sikker pålogging) for Microsoft 365 (Word, OneDrive, Teams, mm) og Feide (Canvas, Mine Studier, mm) på UiO. Du må fra da av bekrefte påloggingen din med mobiltelefon.

Du bør allerede nå gjøre klar for tofaktorautentisering, men du vil ikke bli avkrevd tofaktorautentisering før første innlogging etter 20. juni kl. 09.00.

Les mer om tofaktorautentisering ved UiO på https://uio.no/tofaktor, og se flere veiledninger på samme sted. Det kan komme tofaktorautentisering på flere tjenester senere.

 

For MS365-programmer får du et pushvarsel på mo...

Publisert 31. mai 2022 12:23

Fra 1. - 8. juni må du søke på emner du skal ta høsten 2022. Dette gjelder ikke studenter som får opptak til et nytt studieprogram høsten 2022 - de skal søke innen 18. august.

Søk innen 8. juni

 • Det har ingen betydning når du søker plass på emner i perioden 1.- 8. juni. Det er ikke førstemann til mølla.
 • Det er begrenset antall plasser på hvert emne. Du skal kun søke plass på emner du skal ta. Søker du plass på flere emner enn du planlegger å ta tar du plassen fra andre studenter. 30 studiepoeng per semester regnes som fulltidsstudier.

Slik blir du prioritert

 • Du blir prioritert på emner som inngår i studieprogrammet ditt ut fra rangeringspoeng.
 • Rangeringspoe...
Publisert 21. apr. 2022 14:08

Gjennom universitetsalliansen Circle U. som UiO er med i tilbys det gratis sommerskoler i Paris, Oslo og Berlin innen global helse, demokrati og klima. Søknadsfristen er 29. april 2022 for alle de fem sommerskolene.

Rethinking Global Health

Hvor: Université Paris Cité
Når: 4.–8. juli
Hvem: Ph.d.-studenter og unge forskere.
Kostnad: Gratis
Søknadsfrist: 29. april

...

Publisert 6. juli 2021 10:15

Vi har laget steg for steg filmer om hvordan du registrerer deg i Studentweb for bachelorprogrammet i statsvitenskap. Du må søke plass på høstens emner innen 19. august.

Du finner filmen her!

Publisert 27. apr. 2021 11:08

Denne informasjonen gjelder deg som oppfyller kravene til bachelorgrad eller årsenhet fra Det samfunnsvitenskapelige fakultet etter å tatt eksamener våren 2022. Hvis det gjelder deg, har vi sendt en e-post 4. april 2022 til din UiO-epost

Våren 2022 innfører UiO digitalt vitnemål for alle fullførte grader. Dersom du fullfører graden vårsemesteret 2022 vil du få et digitalt vitnemål. Vitnemålet vil være synlig i Studentweb og i Vitnemålsprotalen

 • Hvis du består emnene du er oppmeldt til i vår, blir vitnemålet ditt automatisk sendt ut innen 1. september 2022
 • Vitnemålet blir tilgjengelig i Studentweb og i Vitnemålsprotalen...
Publisert 18. sep. 2020 17:13

Vi søker en vitenskapelig assistent som kan bistå oss i aktiviteter høsten 2020 knyttet til et forskningsprosjekt om politisering av byråkratiet. 

 

Arbeidet vil være knyttet til:

 • En komparativ studie av forholdet mellom statsrådsskifter og utskifting av departementsråder i Norge og Danmark siden 1970
 • En studie av faglig og politisk bakgrunn hos norske etatsledere siden 1970
 • Et spesialnummer av Norsk statsvitenskapelig tidsskrift om politisering av byråkratiet med et tilhørende seminar i november
 • Et internasjonalt forskerseminar (digitalt) i november om The politicization of bureaucracy: concepts, trends, causes, and consequences

 

Mer konkret skal den vitenskapelige assistenten utføre følgende oppgaver:

 • Samle inn og sammenstill...
Publisert 17. jan. 2020 09:26

ISV inviterer til Alumnitreff:

Fagdebatt: Statsviterutdanningens relevans for en karriere i offentlig forvaltning

Institutt for statsvitenskap inviterer alle nye og erfarne statsvitere til alumnitreff, tirsdag 21. januar. Hvilken relevans har utdanningen i statsvitenskap for en karriere innen offentlig forvaltning? Dette spørsmålet vil være tema for arrangementet.

Program:

 

Innledning ved instituttleder Bjørn Erik Rasch.

Innlegg fra tidligere studenter: "Hva har vi plukket opp i studiet som vi har hatt mest nytte og glede av i jobber vi senere kom i?"

 - Harald Stokkeland (forfatter og skr...

Publisert 5. des. 2019 14:26

"An exciting career opportunity for final year students (or recent graduates) of Bachelor's studies. To be eligible for the OECD Young Associates Programme, candidates must have obtained a Bachelor's degree or equivalent by September 2020. As one of the world's largest and most reliable sources of comparable statistical, economic and social data, the OECD offers Young Associates training and substantive experience in the forefronts of public policy development."

Candidates are invited to apply until Sunday, December 8th.

https://www.oecd.org/careers/young-associate-programme/

Publisert 30. aug. 2019 09:42

"Sveriges Utenriksminister til UiO!". Vi får storfint besøk av utenriksminister Margot Wallstrøm.

Tid: 5. sep. kl. 10.00

Sted: Aud. 1, ES

Publisert 22. jan. 2019 12:53

UiO kan tilby deg muligheten til å studere ved det prestisjetunge University of California, San Diego (UCSD), som er ett av de 10 beste offentlige universitetene i USA.

Vi arrangerer informasjonsmøte for deg som er interessert i å høre mer om denne muligheten:

 • Tirsdag 29. januar 13:15 - 14:00
 • Sted: Auditorium 5 i Eilert Sundts hus (SV-bygget)

Fristen for å søke på utvekslingsavtalen er 15. februar i år. På møtet forteller vi deg mer om opplegget og hvordan du søker.

Merk: du må ha avlagt minst 60 studiepoeng på søkertidspunktet. Dette kan også være utdanning du har tatt andre steder enn ved UiO. 

Her er info om utvekslingsavtalen her.

Publisert 3. okt. 2018 12:08

Lurer du på hva slags jobber du kan få med utdannelsen din?

Mer informasjon og påmelding til kurset finner du her!

Publisert 24. sep. 2018 14:11

Her er presentasjonene fra introduksjonsforelesningen for nye studenter på bachelorprogrammet i offentlig administrasjon og ledelse: IT, Bibliotek (pdf).

Ta kontakt med SV-info om du lurer på noe.

Publisert 1. mars 2018 12:11

23. juni - 3. august går Den internasjonale sommerskole (ISS) ved UiO av stabelen. Sommerskolen samler årlig nærmere 600 studenter fra hele verden til seks intensive uker med både studier og sosialisering.

ISS ønsker å gi flere UiO-studenter muligheten til å oppleve dette unike internasjonale læringsmiljøet. Som en prøveordning er det derfor i år etablert et begrenset antall stipender for programstudenter i et utvalg av studieprogrammer ved UiO.

Dersom du er interessert i å oppleve Sommerskolen og samtidig opparbeide deg studiepoeng om sommeren, kan du søke om stipend.

Stipendet vil omfatte:

 • Deltakelse på Sommerskolens bachelor- eller masteremner på samme vilkår som øvrige ISS-studenter (bl.a.  krav til obligatorisk oppmøte)
 • Basic Off-campus Fe...
Publisert 4. jan. 2018 15:56

Kjære studenter

Fra og med våren 2018 kan statsvitenskapstudenter velge OADM2100 - Managing and leading public organizations som fordypningsemne innen offentlig politikk og administrasjon. 

STV1020 - Metode og statistikk vil ikke lenger tilbys i høstsemesteret. 

STV2310 - Politics and development går for siste gang denne våren. 

Fordypningsemnene STV2220 og STV2500 som ikke tilbys dette semesteret vil tilbys på senere tidspunkt. 

Publisert 17. sep. 2015 13:54

Vi startar opp igjen aktualitetsseminaret på Europastudium (EU) tysdag 22. september med eit veldig dagsaktuelt tema: kommunevalet i Noreg. Vi har vore så heldige å få Bernt Aardal, professor ved Institutt for statsvitskap og leiar for Valforskingsprogrammet til å koma.

Kva skjedde ved valet?

Kvifor gjekk Miljøpartiet de grønne så mykje fram?

Kva skuldast framgangen for Ap og Sp og tilbakegangen for Høgre og Frp?

 

TID: tysdag 22. September 16:15–17:00

STAD: Auditorium 5, Eilert Sundts hus (høgblokka på SV)

Alle er velkomne!

Publisert 25. aug. 2015 12:13

Vurderer du å dra på utveksling, men er usikker på om det er smartere å studere hjemme? Institutt for statsvitenskap arrangerer en minimesse for alle sine programstudenter med fokus på utveksling.

Møt opp torsdag 10. september kl. 11.00-13.00 i auditorium 3 i Eilert Sundts hus. Det blir servert pizza :-)

Program:

Bjørn Høyland  - Hvorfor bør jeg dra på utveksling?

Øivind Bratberg - Hva får jeg igjen for å dra på utveksling?

Jon-Petter Gregersen - Mine erfaringer.

Pizza med stand hvor Trond Trondal, Jon-Petter Gregersen og Siv Håberg svarer på spørsmål.

Vel møtt!

Publisert 30. mars 2015 09:49

Masterforeningen Statsvitenskapelig Trivsel og Velferd (STV) arrangerer informasjonsmøte for potensielle masterstudenter onsdag 8. april kl. 12.15 i auditorium 2 på Eilert Sundts hus.

På møtet får du informasjon om studieprogrammet fra instituttet og om karrieremuligheter fra Karrieresenteret. I tillegg møter du flere nåværende studenter som svarer på små og store spørsmål om studietilværelsen.

Program

12.15-12.45: Om oppbygningen av mastergraden ved Anne Julie Semb, Institutt for statsvitenskap.

12.45-13.15: Karrieremuligheter for statsvitere ved Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo.

13.15-14.00: Studiemiljø og studiehverdag ved nåværende masterstudenter.

Det blir enkel servering

Se mer informasjon om arrangementet på facebook

 

Publisert 19. mars 2015 09:59

Lyst til å bli kjent med nye, spennende mennesker? Liker du å ha det gøy? Vi trenger deg som vil bidra til at de nye statsvitenskapsstudentene får en super start på Blindern!

Tirsdag 24. mars klokken 17.00 har fadderordningen ved SV fakultetet informasjonsforedrag hvor du kan få mer informasjon om fadderuken og hva det vil si å være fadder. Arrangementet blir avholdt i auditorium 7, Eilert Sundts hus.

Det vil også være en mulighet til å møte og stille spørsmål til fadderkoordinatorer for statsvitenskap. Om du ikke kan delta på møtet kan du sende en epost til fadderkoordinator Barzan Naif Karim (barzannk@student.sv.uio.no) dersom du lurer på noe.

Kaffe, kake og snacks blir servert!

Hilsen fadderordningen ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Publisert 2. feb. 2015 14:53

Lurer du på hva slags jobber du kan få med utdannelsen din? Ønsker du å skaffe deg relevant erfaring underveis i studiene, men er usikker på hvilke muligheter som finnes?

Meld deg på vårens karrierekurs, skreddersydd for deg som tar en bachelorgrad i statsvitenskap. Kurset finner sted onsdag 18. mars kl. 14.15-16.00, i seminarrom 201 i Harriet Holters hus.

Mer informasjon og påmelding

Publisert 17. des. 2014 13:02

Institutt for statsvitenskap har justert rutinene ved fravær fra obligatorisk aktivitet. Se emnesidene for informasjon om gjeldende regler for fravær. Har du spørsmål om dette, vennligst ta kontakt med SV-infosenter