Fagutviklingssykepleier med klinisk praksis

Etter mastergrad fikk Jeanette Finstad en nyopprettet stilling ved OUS som gir henne muligheten til å være med på å forme fokusområdene for fagutvikling samtidig som hun er anestesisykepleier. 

portrett fra sykehus

Jeanette Finstad. Foto: privat

Jeanette Finstad

Uteksaminert: 2015

Stilling:  Fagutviklingssykepleier med klinisk praksis

Arbeidsgiver: Oslo universitetssykehus

Hvorfor valgte du master i sykepleievitenskap?

- Etter mange år som spesialsykepleier ønsket jeg å øke kompetanse innen forskning. Jeg ønsket å få kunnskap og erfaring ved å vurdere innhold og kvalitet på forskningsartikler for å kunne delta i faglig utviklingsarbeid.

- Muligheten til å utføre en studie det siste året av masterutdanningen, for å fremme faget, var en stor motivasjonsfaktor, sier Finstad. Hun skrev masteroppgaven Helsepersonells opplevde traumekompetanse – betydning av Kurs i Traumesykepleie (KITS) En prospektiv spørreundersøkelse.

Avdeling for sykepleievitenskap lot henne ta første år av mastergraden via internett mens hun bodde i USA, noe hun synes at fungerte utmerket.

De viktigste oppgavene i jobben min

- Jeg er i en spennende omstillingsprosess på jobb fordi jeg har blitt tilbudt en 50 % fagutviklingssykepleier stilling kombinert med 50 % klinisk praksis. Stillingen er nyopprettet og gir meg muligheten til å være med på å forme fokusområdene for fagutvikling.

- Som anestesisykepleier er mine viktigste oppgaver å ivareta pasientene under kirurgiske inngrep, ulike undersøkelser, smerteproblematikk eller svikt i livsviktige funksjoner. Anestesisykepleieren er også delaktig i traumeteamet som behandler hardt skadde pasienter.

Hva liker du best med jobben din?

- Jeg stortrives med variasjonene jeg har i jobben. På dagtid jobber jeg i hovedsak med planlagte operasjoner mens vakttid primært innebærer å jobbe med øyeblikkelig hjelp pasienter.

- På vakttid vet du aldri hvilke pasienter som venter deg, og terskelen for omstillingen og fleksibilitet er høy, dette er krevende men utrolig spennende.

- I den nye fagutviklingsstillingen gleder jeg meg til å kombinere klinisk pasientarbeid og forskning til å heve kompetansen innen faget, sier Finstad.

Hvordan er utdanningen fra sykepleievitenskap relevant i denne jobben?

- Den nye jobben min stiller krav til at jeg må holde meg faglig oppdatert, denne kompetansen har jeg fått på masterstudiet.

- Utdannelsen har også gitt meg mulighet til å bidra med forskning på internasjonale konferanser. I mars reiser jeg til USA for min første poster-stand ved en kongress.

Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene

- Sykepleiefaget er i stadig endring og det stilles større krav om kunnskap og kompetanse for å holde seg faglig oppdatert. Masterutdanningen gir denne kompetansen.

- Utdanningen gir muligheter til å utføre studier som kan fremme og utvikle eget fagfelt. Resultatene fra dette arbeidet kan på sikt bedre pasientomsorgen.

- En mastergrad i sykepleievitenskap åpner også for å delta i forskning og prosjektarbeid og en karriereutvikling med doktorgrad.

Søke master i sykepleievitenskap?

  • 1. mars (for tidlig svar) 
  • 15. april
Av Anbjørg Kolaas
Publisert 26. feb. 2016 09:45 - Sist endret 24. feb. 2017 14:01