Beskjeder

Publisert 21. okt. 2020 08:15

Til deg som er andre- eller femteårsstudent - vi trenger å høre din mening

Studiebarometeret spør andre- og femteårsstudenter over hele landet om de er fornøyd med studieprogrammet sitt. Studiebarometeret gir Universitet i Oslo viktige informasjon om hvordan studentene opplever studiekvaliteten.

I årets undersøkelse blir studentene også spurt om koronasituasjonen, og hvordan det har påvirket studiehverdagen. Det er derfor ekstra viktig at du svarer på undersøkelsen i år.

Undersøkelsen er sendt ut via e-post tirsdag 20. oktober og blir gjennomført av NOKUT på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Du har fått en personlig lenke du må bruke for å svare på spørreskjemaet.

Høy svarprosent er viktig for at vi skal få gode data om ditt studieprogram. Ved å delta kan du vinne et gavekort på opptil...

Publisert 4. sep. 2020 12:44

Kjære student,

Dersom du ønsker å få bøker tilsendt, da er det bare å sende en epost til blindern@akademika.no, så ordner vi resten for deg. Alt sendes fraktfritt innen Norge (vi trenger da ditt navn, telefonnummer og postadresse).

Du kan også ringe oss på 924 30 013 eller besøke akademika.no

Hilsen oss i Akademika på Blindern!

Publisert 11. aug. 2020 15:23

Her finner dere en kort oppsummering av informasjonsmøtet i dag, pluss litt ekstra informajon.

Takk for oppmøtet! 

Publisert 21. apr. 2020 10:49

Studenter ved UiO mottok fredag 17. april e-post og SMS om å delta i den nasjonale undersøkelsen BRY DEG.

UiO oppfordrer alle til å svare på undersøkelsen!

Publisert 25. nov. 2019 12:27

Prof. Eberhard Görner, Buch- und Drehbuchautor und Filmemacher zeigt und spricht über sein Filmporträt:

«Gottfried Bermann Fischer. Wanderer durch ein Jahrhundert» 

Dienstag den 26. November 10.15–12.00 Uhr
Seminarraum 1, Sophus Bugges Haus


Gottfried Bermann Fischer (1897–1995), Autor, Bildhauer und nicht zuletzt Verleger – so berühmter Autoren wie Thomas Mann und Hermann Hesse – erzählt in diesem Filmporträt seine Geschichte und die Geschichte des Verlages. Bermann Fischer musste mehrmals während der Jahre 1933–45 mit seinem Verlag und seinen Mitarbeitern flüchten um den Verlag in neuen Städten neu zu gründen. Er musste große Verluste dulden, einen Teil seiner Autoren in Deutschland zurücklassen, vermochte gleichzeitig aber sowohl das Leben seiner Familie wie auch den Verlag vor der Vernichtung zu retten und den wichtigen Kulturverlag S. Fischer weiterzuführen, erst von Wien, dann von Amsterdam, schließlich von Stockholm aus.

Publisert 11. nov. 2019 12:48

[For English, please see below.]

Til studenter ved HF,

Valg av representanter for deres valgkrets til fakultetsstyret 2020 er nå åpnet, valget gjennomføres i eValg https://valg-pilot.uio.no/ . Valget er åpent fram til fredag 15. november kl. 12.00.

For mer informasjon om kandidatene og valget, se https://www.hf.uio.no/om/organisasjon/valg/fakultetsstyrevalg/index.html

Ved eventuelle spørsmål kontakt valgstyret på valgstyre@hf.uio.no .

Godt valg!

Vennlig hilsen

Inger-Johanne Ullern

Valgsekretariatet HF

-------------------

To the students at HF,

The election to the Faculty Board for representatives for your constituency for 2020 is now open, please log in and...

Publisert 5. nov. 2019 11:33

(English version below)

Til studentene ved HF,

Valg til fakultetsstyret holdes mandag 11. november kl. 08.00 - fredag 15. november kl. 12.00.

Det skal velges tre representanter og tre vararepresentanter for studentene til fakultetsstyret 2020.

Etter nominasjonsrunden stiller til sammen 6 kandidater til valg. Finn din kandidat og les mer om valget her: https://www.hf.uio.no/om/organisasjon/valg/fakultetsstyrevalg/

Logg inn i valgportalen https://valg-pilot.uio.no/ for å stemme.

 

-------

To students at HF,

The Faculty Board elections are held between Monday November 11th at 08:00 and Friday November 15th at 12:00 (noon).

Three student representatives and three substitutes to the Faculty Board in 2020 must be elected, from a p...

Publisert 17. okt. 2019 12:45

Her finner du påmeldingsskjema og informasjon

Påmeldingsfrist 18. november. Påmeldingsskjema sendes til henvendelser@ilos.uio.no

Studenter på årsenhet i tysk, bachelor i tysk og lektorprogrammet prioriteres, men hvis det er nok plasser kan studenter som tar 40 gruppe også være med.

Publisert 17. okt. 2019 10:06

21. februar- 8. mars reiser førsteårsstudentene på tysk til et to-ukers kurs ved Det norske studiesenteret i Kiel. Det norske studiesenteret er en del av Universitetet i Kiel, med lærere fra Tyskland.

Dette er en unik sjanse for deg som tyskstudent til å oppleve tysk kultur og studiekultur på nært hold.

På dette møtet får du høre mer om denne turen og hvordan DU kan melde deg på. På møtet vil du treffe studiekonsulenten for tysk, og du vil treffe studenter som var med på denne studieturen våren 2019. Møtet holdes mandag 4. november kl. 15.15-16.00, i Georg Sverdrups, aud 2.

Studenter på årsenhet i tysk, bachelor i tysk og lektorprogrammet prioriteres, men hvis det er nok plasser kan studenter som tar 40-gruppe i tysk også være med.

Publisert 7. okt. 2019 14:15

Kjære studenter og midlertidig ansatte ved HF!

I høst er det valg til fakultetsstyret for deres valgkretser (https://www.hf.uio.no/om/organisasjon/valg/fakultetsstyrevalg/ ).

Dere vil få rikelig med informasjon om valgene når det nærmer seg, men i første omgang om nominasjonsfristen 21. oktober: Har du noen gode forslag til kandidater som kan være med og styre HF-skuta det neste året? Er du selv et styrerepresentant-emne? Ta gjerne kontakt med en representant i valgstyret for en uforpliktende prat om ideene dine, eller dersom du ønsker mer informasjon.

Kontaktinformasjon til valgstyret finner du her: https://www.hf.uio.no/om/organisasjon/valg/valgstyre.html

Har du et forslag klart? Forslag til kandidater sendes va...

Publisert 13. aug. 2019 14:32
Publisert 4. feb. 2019 13:02

Som et ledd i arbeidet fram mot en ny strategi for Universitetet i Oslo arrangeres det en rekke åpne møter der viktige strategiske temaer belyses på ulike måter.

Mandag 11. februar arrangeres det første av disse møtene med temaet «Kobling av forskning og utdanning».

Tid: 08:15-10.00 (servering fra 08:00)

Sted: Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes hus

 

Alle ansatte og studenter ønskes velkomne til å bli med å belyse sammenhenger mellom forskning og utdanning:

- Hvordan settes forskning og utdanning i sammenheng innenfor dagens utdanninger?

- Hva er utfordringene, hva er gevinstene?

- Hvor viktig er koblingen for UiO i årene som kommer?

Møt opp og vær med å stake ut kursen for UiO framover!

For detaljert program, se https://www.uio.no/for-ansatte/arbeidsstotte/prosjekter/strategi/strategi2030/tankesmier/koble-forskning-utdanning/arrangementer/apent-mote.html

Publisert 29. jan. 2019 10:13

På universitetet skal du skrive akademiske oppgaver. Det er knyttet forventninger til at en slik oppgave skal følge grunnleggende vitenskapelige prinsipper. På denne samlingen lærer du om disse, og får mange konkrete råd til hva som er lurt og hva som ikke er så lurt når du setter i gang. Førsteamanuensis i britisk områdekunnskap Atle Libæk Wold, og universitetslektor i tysk Claudia Lingscheid tar dere gjennom prinsippene, og vil også ha en gjennomgang av hva det vil si å referere riktig til kildene du bruker. Dette er en god anledning til å stille spørsmål - gjerne såkalt dumme spørsmål - det er de vi lærer mest av. Seminaret holdes torsdag 28. februar, kl. 16.15-18.00, i Eilert Sundts hus, auditorium 7.

Det blir servert pizza og brus - uten mat og drikke duger studenten ikke. Meld deg på her.

Publisert 31. okt. 2018 15:30

Hvilke emner skal jeg velge til våren? Kan jeg fortsette på bachelor etter fullført årsenhet? Hva er en 40-gruppe? Når kan jeg reise på utveksling?

På dette møtet skal vi snakke litt om veien videre med studiene, og studiekonsulent Line Melå vil svare på spørsmål du måtte ha om graden din.

Publisert 7. nov. 2017 14:48

Hvilke emner skal jeg velge til våren? Kan jeg fortsette på bachelor etter fullført årsenhet? Hva er en 40-gruppe? Når kan jeg reise på utveksling?

På dette møtet skal vi snakke litt om veien videre med studiene, og studiekonsulent Line Melå vil svare på spørsmål du måtte ha om graden din.

Publisert 17. nov. 2016 10:09

Hvilke emner skal jeg velge til våren? Kan jeg fortsette på bachelor etter fullført årsenhet? Hva er en 40-gruppe? Når kan jeg reise på utveksling?

På dette møtet skal vi snakke litt om veien videre med studiene, og studiekonsulent Line Melå vil svare på spørsmål du måtte ha om graden din.