Rådgiver i UDI

Adrian jobber i Utlendingsdirektoratet (UDI).

Foto: Privat

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg søkte, stilte opp til intervju og gjorde et godt inntrykk.

Hva tror du var de viktigste faktorene til at nettopp du fikk jobben? 

Masteroppgaven min. Jeg skrev om flyktninger og asylsøkere i Norge, nærmere bestemt på Nordmøre. Dette området går under regionen til Utlendingsdirektoratet kalt Midt-Norge, og det var i denne regionen jeg søkte jobb som rådgiver for UDI.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Som rådgiver i Region- og mottaksavdelingen til UDI jobber jeg med kontroll og oppfølging av asylmottak. Dette vil si at jeg forbereder kontroller, og reiser ut til asylmottak hvor jeg intervjuer ansatte og beboerne for å evaluere driften av mottaket.
Når jeg ikke gjør dette, saksbehandler jeg søknader fra beboere i mottak. Dette er ikke selve asylsøknaden deres, men søknader om andre ting de måtte ønske/trenge, som klær, lege/tannbehandling eller overflytting mellom mottak.

Hva jobber du med akkurat nå?

Jeg jobber med en sak som gjelder ekstraordinær ytelse knyttet til at en beboer på et mottak har vært svært syk lenge, og trenger spesiell oppfølging.

Hvordan bruker du utdanningen din i jobben din?

Utviklingsstudier var helt avgjørende for valget mitt om skrive masteroppgaven jeg skrev i sosialantropologi. Den tverrfaglige kompetansen og tilnærmingen til forskning, inspirerte meg til å skrive en oppgave hvor jeg endte opp med å besvare og stille spørsmål ved noe veldig relevant; hvordan asylmottak påvirker sosialiseringen mellom nordmenn og flyktninger. Veldig mange disipliner fokuserer på grunnforskning og sliter med å besvare konkrete problemstillinger, det gjelder ikke studenter fra Utviklingsstudier.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Hvis du ikke vet hva du ønsker å jobbe med, hvordan du kan bruke ferdighetene dine, eller hva ferdighetene dine egentlig er, da er du som alle andre. Mitt råd er å prøve alt du synes virker spennende mens du studerer, og gjerne etterpå også. Har du lyst til å jobbe med studentavisen? Radio? Som tillitsvalgt eller med studentpolitikken? Kanskje deltidsjobb på skole? Prøv det! Det er den eneste måten å finne ut hva du liker å gjøre, og hvis du velger å gjøre noe i ett halvt, helt eller to år som du innser at du virkelig ikke liker.. fantastisk! Da gjør du ikke det, men fokuserer heller på det andre du tenkte på!
 
Publisert 4. mars 2019 10:32 - Sist endret 6. aug. 2019 12:37