Studieopphold i utlandet

Som student i utviklingsstudier har du mange muligheter til å ta deler av studiene ved et utenlandsk universitet. Et utenlandsopphold, i tillegg til eventuelt feltarbeid, lar deg utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne.

Photo by Helena Lopes from Pexels

Når kan jeg dra?

Det er tilrettelagt for at du kan reise på utveksling i 4. eller 5. semester. 

NB: Les mer om mulige utvekslingsløp ut fra din fordypning

Begynn planleggingen tidlig og book veiledningstime hos SV-info! 

Hvor kan jeg dra?

Valget er ditt, men programmet kan anbefale følgende avtaler.

The New School i New York - The New School er et utradisjonelt universitet med fokus på tverrfaglighet og moderne undervisningsmåter. Du studerer i små grupper, midt på Manhattan. 

Lær mer gjennom presentasjonen fra 2018 til Prof. Sakiko Fukuda-Parr.

University of Cape Town - Studér på det fremste afrikanske universitetet, i idylliske omgivelser ved ikoniske Table Top Mountain.

University of Melbourne i Australia - Studér ved et av de eldste og beste universitetene i Australia og opplev utrolige Melbourne.

Utrecht University i Nederland - Sentralt plassert i hjerte av Europa, tilbyr Utrecht emner innen flere disipliner som passer de fleste av fordypningene på UTV. Det er flere aktuelle avtaler med Utrecht avhengig av hvilke emner du ønsker.

Lyst til å dra et annet sted?

Se også den komplette listen over alle avtalene til Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

Andre avtaler som kan passe for deg finnes også ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet og tilhørende institutter eller blant de sentrale UiO-avtalene

Lyst å dra på sommerskole?

Mange av UiOs partnerinstitusjoner arrangerer sommerkurs. Tilbudene som er listet opp under søker du opptak til i Søknadsweb under "UT-UIO" innen fristen 15. februar:

Sommerskoler arrangeres av universiteter over hele verden og UiO har avtaler med flere av disse. Du kan også reise på sommerskole utenom UiOs avtaler.

Her finner du UNICAs oversikt over sommerskoler i Europa

Emnevalg og godkjenning

Vi anbefaler deg å ta frie emner på utveksling. Du kan få hjelp til emneavklaring og godkjenning av avtaleadministrator og av din studiekonsulent.

Les mer om godkjenning av utenlandsk utdanning


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

 

Publisert 3. mai 2013 11:11 - Sist endret 24. apr. 2020 12:25