English version of this page

Den store sykkelfesten

Kjøp din nye favorittsykkel, selg din gamle eller fiks den helt gratis. Det blir stands, sykkelturer, gratis sykkelkaffe og stor sykkelglede på årets sykkelfest!

Sykkelarrangement på Frederikkeplassen 2018

Program

Sykkelloppis kl. 11-16 

Sykkel i Oslo har fått hjelp til å ruste opp 250 bruktsykler som selges til studenter for 500-1500 kr ved trappene utenfor Niels Henrik Abels hus. Studentsykkelen kommer med 3 mnd garanti og gratis lås på kjøpet. Husk studentbevis!

UiOs sykkelsalg kl. 11-16 

Har du lyst til å kvitte deg med din egen sykkel? Kanskje har du en som har stått urørt i boden de siste årene? Ta den med til Sykkelfesten, så selger vi den for deg! Dersom den ikke er solgt i løpet av dagen, må du hente den igjen kl 16. 

Sykkelverksted og mekkekurs

Kl. 11-16: Bike Kitchen i Niels Henriks Abels hus hjelper deg med store og små reparasjoner av sykkelen din. Her kan du sitte ned og slappe av med en kopp kaffe og en bolle.

Gi sykkelen din et lengre og bedre liv! Bli med på et 30 minutters grunnkurs om enkel vedlikehold av sykkel. Kursene holdes tre ganger - klokken 11.30, 13.30 og 14.30. Møt opp på Bike Kitchen Blindern fem minutter før for å sikre plass.

På trappen utenfor samme bygning kommer to pop-up verksteder som hjelper deg med andre reparasjoner: RedBike og MoraDi. Her kan du booke reparasjon på forhånd, slik at du slipper å stå i kø. Fra kl 13 har de drop-in for alle. 

Spinning kl. 10-16:15

SiO Athletica holder utendørs spinningtimer på Frederikkeplassen. Timene starter kl. 10, 12:30, 14:45 og 15:30. Se fullt program, og book plass her. Ikke medlem? Book plass i resepsjonen på Athletica (i kjelleren på Frederikkebygget).  

Bilder og historier kl. 15:30

Duoen FATBALD la ut på sitt livs eventyr da de syklet USA på tvers sommeren etter at de var ferdig med å studere. Se bildene og hør dem fortelle om turen på Bike Kitchen, og få inspirasjon til ditt eget sykkeleventyr. 

Stands kl. 11-16

Pimp opp sykkelen din, og få nyttige tips og kart til sykkelturen.

Hos SiO kan du prøve både spinningsykkel og wattsykkel, og OSI Sykkel arrangerer Sykkelprøven på campus.

OsloVelo stiller med Dakapo!-syklene sine, og kl. 16 har de felles avreise til sin sykkelkafé hvor alle som deltar får gode priser.

Sykkeltur kl. 13

Guidet sykkeltur med Syklistenes Landsforening til studentbyer rundt Blindern. Turen er for alle, uavhengig av sykkeltype og fysisk form.

Mat og drikke kl. 11-16

Du kan kjøpe mat og drikke fra SiO Mat & Drikke, eller få gratis kaffe fra Sykkelbarista.

Facebook

Følg arrangementet på Facebook for oppdateringer og smakebiter fra programmet.

Arrangør

UiO, Bymiljøetaten i Oslo kommune
Publisert 27. juni 2018 14:24 - Sist endret 21. aug. 2019 09:57