Kjære alle sammen, velkommen til Universitetet i Oslo!

Dear everybody, welcome to Norway, to Oslo and to the University of Oslo!

Og kjære alle faddere, hjertelig velkommen tilbake!

Mitt navn er Jonas, og jeg er faddersjefkoordinator. Det vil si at jeg planlegger studiestarten for alle studentene på UiO.

Over 1300 faddere har meldt seg til tjeneste, for å sørge for at dere nye studenter har den beste studiestarten noen sinne. I løpet av denne første uken vil dere møte mange nye folk, som senere vil bli lunsjgjenger, kollokvier og kanskje til og med venner for livet.

I dag har jeg tre råd til dere, for at dere skal få mest mulig ut av disse første ukene.

Mitt første råd er: bli med på det som blir arrangert.

Vi har planlagt denne studiestarten i nesten ett år, og det er masse gøy som skjer for deg og faddergruppa di. Det er denne første uka man må prøve seg litt frem, og rett og slett gøtse litt, selv om - og kanskje spesielt fordi - det er skummelt.

Mitt andre råd er: Delta i studentmiljøet gjennom foreninger og frivillighet!

Det er flere hundre foreninger på UiO, alt fra programutvalg og studentkjellere til korps og swingdans. Og hvis du mot formodning ikke finner drømmeforeningen, får du hjelp med å lage din egen!  Fra foreningslivet er det masse verdifull erfaring å hente.
Du får venner som studerer andre ting enn deg, du får ansvar og er med på å skape noe verdifullt for andre, og du skaffer deg egenskaper du ikke lærer på studiet.

Mitt tredje råd er: spør om hjelp hvis du trenger det!

Ingen er utlærte studenter den første uken. UiO har masse instanser for å hjelpe deg.
Fadderne kan vise deg de beste spisestedene, og gi tips om hvordan håndtere eksamensstress. Sammen med studieveileder kan du legge opp en plan for graden din. Knutepunktet kan hjelpe deg med det meste, og henvise deg til alt annet. Ikke vær redd for å spørre!

Dette er mine tre råd til dere - bli med på arrangementer, bli med i foreninger, og spør om du trenger hjelp.

Jeg håper dere har en fantastisk studiestart, og et fantastisk opphold på Universitetet i Oslo!

Lykke til med studietida!

Av Faddersjefkoordinator Jonas Veland
Publisert 17. aug. 2021 12:17 - Sist endret 17. aug. 2021 12:18