Velkommen til studiestart ved Universitetet i Oslo!

Aldri før har vi hatt så mange søkere! Universitetet i Oslo har planlagt en morsom og minnerik studiestart for de nesten 8000 nye studentene og 1000 faddere. UiO lover en studiestart hvor du får nye venner og blir kjent med faget ditt.

Bilde fra studiestart

Du skal bli godt kjent med medstudentene dine. Foto: Jarli&Jordan/UiO

Alle skal bli kjent med medstudentene sine

Når studiestart begynner mandag 10. august, får du en fadder og blir inndelt i en faddergruppe sammen med medstudenter fra studieprogrammet ditt. Du skal bli student med alt det innebærer, både sosialt og faglig.

– Vi ønsker nye studenter velkommen til campus på Universitetet i Oslo! Vi setter det sosiale læringsmiljøet høyt og legger vekt på at studenter skal møtes i grupper, bli kjent, få venner og bli introdusert i studieprogrammene på en god måte, sier rektor Svein Stølen.

Spennende faglig og sosialt

Universitetet legger opp til at studiestart blir en blanding av både fysiske og digitale møter og arrangementer. 

– Studentene skal møte et spennende faglig, sosialt og digitalt læringsmiljø, og vi legger til rette for at studentene kan møtes så mye som mulig fysisk, sier Stølen.

Rektor og studenter ved studiestart
Rektor Svein Stølen og prorektor Gro Bjørnerud Mo ønsker nye studenter velkommen til studiestart i 2018. I år blir arrangementene i henhold til smittevernreglene – og det skal bli en god studiestart for våre nye studenter. Foto: Jarli&Jordan/UiO

Under studiestart vil du tidlig få en tilknytning til studieprogrammet ditt. Mye av programmet som legges opp er også til for at du skal bli kjent med fagområdet, professorer, undervisere og veiledere på en morsom og sosial måte sammen med medstudentene dine.

Velkomst 10. august

I tillegg til at du møter faddergrupper og studieprogram, vil vi ønske deg velkommen med en digital live-sending mandag 10. august kl. 15 med gjester, innslag fra studentlivet og musikk. Vi ønsker også at du skal få se at du er en del av noe større når du tar fatt på en utdannelse i de viktigste årene av ditt liv. Derfor arrangerer vi live-sendinger de neste dagene der forskere og eksterne gjester vil diskutere noen av de store spørsmålene i vår tid som bærekraft, klimakrise, ytringsfrihet, pandemi og en verden preget av polarisering, svekkelse av demokratiene og økning i ulikhet.

Foreningsuke og Klar, ferdig, UiO

Studentforeningene er viktige for et aktivt studentliv, og de vil i uke 35 vise fram tilbudet digitalt. 27. august arrangeres også Klar, ferdig, UiO for både nye og gamle studenter. Her får du velge fritt mellom korte og lærerike digitale liveforedrag om hverdagen som UiO-student – med tema som studieteknikk, veiledningstilbud, skrivetrening, universitetstjenester og studiemestring.

Følg med på nettsiden om studiestart. Den blir oppdatert med flere detaljer og fullt program for studiestart før sommerferien.

– Vi gleder oss til å møte deg i august! Velkommen til oss! sier rektor Svein Stølen.

Publisert 14. mai 2020 16:26 - Sist endret 22. juni 2020 15:24