Velkommen til studiestart ved Universitetet i Oslo!

15. august møter du medstudentene dine ansikt til ansikt i en morsom og sosial oppstartsuke ved Universitetet i Oslo, og hele 1300 faddere har meldt seg til tjeneste for å hjelpe deg inn i studenttilværelsen.

En fadder i rød UiO-t-skjorte snakker med en student. Flere studenter og flagg i bakgrunnen.

Fadderne jobber for at du skal bli godt kjent med medstudentene dine og UiO.

Foto: Jarli & Jordan/UiO

Faddersjefkoordinator Jonas Veland er helt tydelig på hva som er viktigst når studiestartsuka begynner i august.

- Første prioritet nå er at studentene får bruke campus til å bli kjent med hverandre. Det er dette vi har fokusert på og jobba for, sier han.

Massevis av arrangementer

Stemningen på campus er det fadderne, som er kledd i røde t-skjorter, som sørger for. Deres jobb er å gjøre sitt ytterste for at du og medstudentene dine blir kjent med hverandre, ta dere med på UiO-arrangementene og vise dere rundt på campus og i byen. Og de står klare til å møte deg allerede første dagen i studiestartsuka.

- Studiestart er en festival, og Universitetet i Oslo har utrolig mye å by på i år. Det er egne arrangementer på studieprogram, på fakultet og også fellesarrangementer for alle UiO-studenter.

En av årets fellesarrangementer er den høytidelige Velkomstsseremonien på Universitetsplassen i sentrum, en over 100 år gammel tradisjon som nå plukkes opp igjen etter annerledesåret 2020. Det er usikkert hvor mange som kan samles på plassen i august, men seremonien vil også direktesendes på nett.

Se studiestartsaktiviteter på ditt studieprogram

Klar, ferdig, UiO!

Etter den hektiske studiestartsuka begynner undervisninga og den ekte studiehverdagen for de fleste. For å hjelpe deg med å etablere gode vaner, lære studieteknikk og bli kjent med universitetets tjenester og verktøy, arrangeres Klar, ferdig, UiO! 3. september. Her kan du dra på ulike seminarer om temaer som skal hjelpe deg med å lykkes så godt som mulig med studiene.

- Det er ikke uvanlig å oppdage teknikker og UiO-tjenester når man er i ferd med å levere bacheloroppgava på tredjeåret og tenke «oi, det skulle jeg ønske jeg visste da jeg begynte». Det er litt av dette vi forsøker å hjelpe studentene med å unngå med Klar, ferdig, UiO!, sier Veland.

Faddersjefkoordinatorens beste råd

Veland har mange års erfaring i fadderordningen og vet bedre enn de fleste hvor mye studiestartsuka har å si for de nye studentene. Han har tre råd til deg som begynner i høst:

  1. Bli med på ting som blir arrangert
  2. Vær aktiv i studentmiljøet gjennom foreninger og frivillighet
  3. Spør om hjelp hvis du trenger det

- Fadderne og medstudentene som møter deg med en gang du dukker opp på campus er et fantastisk utgangspunkt for å skape et godt studiemiljø. Men studenttilværelsen blir enda bedre hvis du våger å prøve deg frem! Ta initiativ, si hei og bli med på det som skjer, sier Veland.

Studiestart på ditt studieprogram

Publisert 18. juni 2021 13:56 - Sist endret 2. juni 2022 15:39