Utvekslingsavtale mellom University of Helsinki og Det teologiske fakultet

Denne avtalen byr på det meste for de fleste. Her finner du emner innen religion- og kulturstudier, religionsvitenskap, arabisk språk og islamstudier, teologi, og Religion, Conflict and Dialogue.

University of Helsinki er et av Nordens og Europas ledende universiteter innen forskning og utdanning.

Hvem kan søke?

Du må ha avlagt minst 60 studiepoeng ved UiO før avreise, og det er krav om karakteren C i snitt i den relevante 80-gruppen.

Språk

Undervisningsspråk er finsk, svensk og engelsk.

Det tilbys språkkurs i finsk for utvekslingsstudenter (begrensede plasser). Nærmere informasjon om språkkurset finner du på universitetets hjemmeside.

Lånekassen gir rundt 21 300 kroner i stipend til et intensivt språkkurs før semesterstart til studenter på tverrfaglige studieprogrammer, men ikke til studenter hvor språkstudiet utgjør hoveddelen av studiet. Informasjon om betingelser finner du på Lånekassens nettsider.

Hvilke emner kan jeg ta?

Universitetet i Helsinki har en egen nettside med informasjon om de ulike emnene på engelsk som utvekslingsstudenter kan velge mellom. Det kreves gode språkkunnskaper dersom du ønsker å velge kurs som undervises på svensk eller finsk

Du er selv ansvarlig for å sjekke at det finnes et relevant fagtilbud og orientere deg om eventuelle krav til forhåndskunnskaper.

Universitet benytter ECTS-systemet. 30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng.

Hvor lenge varer semesteret?

Her kan du se oversikt over studieåret i Helsinki.

Hva koster det?

Studenter som reiser på avtaler innenfor Nordplus-programmet, kan søke om Nordplus-stipend. Beløpet kan variere fra år til år, avhengig av søkertallene (Nordplus-stipendet pleier å ligge mellom 8 000 - 12 000 kr per semester).

Nordplus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semesteret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

The International Student Mobility Services hjelper innreisende utvekslingsstudenter med bolig - i samarbeid med HOAS (Foundation for Student Housing in Helsinki Region). Les mer om boligmuligheter ved University of Helsinki

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Finland

By

Helsinki

Nettside

http://www.helsinki.fi/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Nordplus

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Det teologiske fakultet