Utvekslingsavtale mellom Université de Paris og Det odontologiske fakultet

Université de Paris ligger i det 5. arrondissement i Paris og er et stort og anerkjent universitet.

Hvem kan søke?

Mastergradsstudenter i odontologi, som har påbegynt 7. semester. Fakultetet låner ikke ut plasser på avtalene til andre studenter.

Det er 2 tilgjengelige studieplasser hvert vårsemester.

Språk

Undervisningsspråket er fransk, men det er også en del dialog som foregår på engelsk.

Lånekassen gir stipend til språkkurs.

Hvilke emner kan jeg ta?

Studentene følger lokal timeplan. Hovedfokus er på pasientbehandling, innenfor voksen-odontologi.

Erasmusreglementet gir uttelling etter tid-for-tid prinsippet. Studentene avlegger semestereksamen i OD4200 etter oppholdet.

Hvor lenge varer semesteret?

Utvekslingsperioden går fra mars til mai/juni, men blir vanligvis justert noe i forhold til bevegelige helligdager på våren.

Hva koster det?

Erasmusstudenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semesteret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Du kan lese om bosted på nettsidene til Universitè Paris Descartes.

Studentbyen "Cité internationale universitaire de Paris", har 5800 beboere fordelt på 40 hus av ulike nasjonaliteter, herunder "Norges hus",  "Maison de Norvège". "Norges hus" tilbyr hybler til studenter og forskere i Paris. Halvparten av husets 100 beboere er norske.

Saksbehandling ved boligtildeling: Når saksbehandlerne i Paris har mottatt boligsøknaden, blir den automatisk (i første omgang) distribuert til "Norges hus". Søknaden går videre til andre lands hus dersom det ikke er plass i "Norges hus".

TIPS: Registrer deg så tidlig som mulig etter at du har blitt nominert med en søknad i portalen. Der hvor du skal legge inn "What is your partner institution: Der svarer Erasmus kontakten vår i Paris (Helene Pierre) :" This registration is not a partner one. It's individual demand. The student has to respond  "NO"  (or A/N or N/A)". Din administrative kontakt på fakultetet i Oslo sender epost til saksbehandler for "Norges Hus" på eposten accueil.norvege@ciup.fr. for å informere om at dere har søkt bolig .Gi derfor beskjed til saksbehandler i Oslo med en gang dere har søkt.

Annet

Les mer om det å være internasjonal student ved Universitè Paris Descartes.

Nominerte studenter som er akseptert for utveksling av Universitè Paris Descartes fyller inn søknad som printes og signeres av koordinator på fakultetet.

Søknadspapirer:
  • The Learning Agreement (Studentene har klinikkpraksist på ulike sykehus)
  • Copy of transcripts (karakterutskrift)
  • A cover letter (Motivasjonsbrev). Det skal helst (gjerne) skrives på fransk. Men kan også skrives på engelsk. (Dersom det skrives på fransk er det lettere å vurdere hvilket sykehus studenten skal ha klinikkpraksisen).
  • The copy of identity card or passport
  • The copy of student card

 

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. september. Slik søker du.

Logg på Søknadsweb

 

Om universitetet

Land

Frankrike

By

Paris

Nettside

https://u-paris.fr/en/498-2/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Master

Avtaleeier

Det odontologiske fakultet

Kontakt

Kjersti Elisabeth Carlsen  k.e.carlsen@odont.uio.no