Utvekslingsavtale mellom Université Paris IX Dauphine og Økonomisk institutt

Université Paris IX Dauphine er et ungt og moderne universitet med fokus på politiske og økonomiske studier. Universitetet holder til sentralt i Paris, og har også en campus i den hypermoderne bydelen La Défense som er sentrum for næringslivet.

Université Paris IX Dauphine var det første franske universitetet til å bli akkreditert i det internasjonale EQUIS-programmet for økonomiske studier.

Bildet kan inneholde: bygning, arkitektur, eiendom, dagtid, byområde.
Foto: Université Paris IX Dauphine

Hvem kan søke?

Avtalen åpner for 5 studenter hvert år. 

Språk

Undervisningsspråk er fransk og engelsk. Universitetet tilbyr nok emner på engelsk, så det er mulig å reise på avtalen uten å kunne fransk. Likevel anbefaler vi at studenter som reiser på avtalen har fordypning i fransk fra videregående, siden universitetet forutsetter god kunnskap av det franske språket, blant annet for å kunne forstå praktisk informasjon knyttet til semesterregistrering og boligsøk.

Studenter må kunne dokumentere engelskferdigheter gjennom TOEFL-test (minimum score 80), IELTS (score 7.0) eller ved karakter 4 eller høyere i engelsk fra videregående skole.

For studenter som ønsker å følge franskspråklige emner må det dokumenteres franskkunnskaper på nivå B2.  Usikker på dine franskkunnskaper? Test dine franskkunnskaper her. 

Språkkurs

Universitetet tilbyr gratis språkkurs i fransk for utvekslingsstudenter. Det er også mulig å ta intensive språkkurs i forkant av semesteret (mot avgift). Se mer informasjon på Dauphines nettsider.

Hvilke emner kan jeg ta?

Se oversikt over emner som tilbys på Université Paris IX Dauphine sine nettsider. Merk at ikke alle emner er tilgjengelig for utvekslingsstudenter. 

Normert studieprogresjon er 30 ECTS-poeng per semester, som gir 30 studiepoeng uttelling ved UiO.

Hvor lenge varer semesteret?

1. semester: fra september til januar.
2. semester: fra januar til mai.

Oppdaterte datoer for semesteret.

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semestret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Universitetet er behjelpelig med å finne bolig. Det finnes egne boliger for utvekslingsstudenter. Du finner mer informasjon på nettside om "housing".

Norges hus (Maison de Norvège) tilbyr også studenthybler til innreisende studenter i Paris. Det gis fortrinnsrett til masterstudenter, men studenter på bachelor oppfordres også til å søke om plass.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Frankrike

By

Paris

Nettside

http://www.dauphine.fr


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor

Avtaleeier

Økonomisk institutt

Studenter som har vært her tidligere

Kathinka dro på utveksling til Dauphine våren 2018