Utvekslingsavtale mellom Université Toulouse I Capitole og Økonomisk institutt

Université Toulouse 1 Capitole er ett av to franske universiteter som befinner seg i topp 100 på «Shanghai World Academic Ranking in Economic/Business studies».

Hvem kan søke?

Det tilbys plass til 5 studenter for inntil et år.

Studenter på et masterprogram i samfunnsøkonomi har førsteprioritet.

Karaktersnitt C eller høyere siden det er høyt nivå på studiene, som krever en stor innsats fra studentene som utveksler. 

Språk

Fransk er hovedspråk på dette universitetet, men flere av økonomiemnene undervises på engelsk. Studenter bør ha grunnleggende kunnskap i fransk før de reiser ut, og studenter som ønsker å avlegge kurs på fransk anbefales å ha franskkunnskaper på nivå B2. Usikker på dine franskkunnskaper? Test dine franskkunnskaper her. 

Universitetet tilbyr gratis språkkurs for utvekslingsstudenter. Det er også mulig å ta intensive språkkurs i forkant av semesteret (mot avgift).

Hvilke emner kan jeg ta?

Universitetet tilbyr fransk- og engelskspråklige emner innenfor økonomi. Se universitetets nettsider for oversikter over økonomiemner som tilbys på fransk og engelsk.
Grunnet et mindre utvalg av emner på høstsemesteret, anbefaler vi studenter å utveksle på denne avtalen på vårsemesteret.

Vær oppmerksom på at ikke alle emnene er vektet likt (se under).

Et normalt semester inneholder 30 ECTS, som gir uttelling som 30 studiepoeng ved UiO. Vær oppmerksom på at emner på Université Toulouse kan ha variert poengvekt, typisk mellom 2-8 ECTS pr. kurs (se emneoversikt). Du er selv ansvarlig for å sette sammen studieprogrammet slik at du vil få nok studiepoeng.

Hvor lenge varer semesteret?

1. semester: fra september til januar (undervisning frem til desember, eksamen i slutten av desember).
2. semester: fra januar til mai (undervisning frem til slutten av april, eksamen i mai).

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semestret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Det finnes et begrenset antall boliger for utvekslingsstudenter gjennom CROUS (regional studentorganisasjon). Studenter anbefales å ta kontakt med dem i god tid før avreise. På denne nettsiden finner du kontaktinformasjon til CROUS og private utleiere.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Frankrike

By

Toulouse

Nettside

http://www.ut-capitole.fr/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Master

Avtaleeier

Økonomisk institutt