Utvekslingsavtale mellom Vytauto Didziojo Universitetas og Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk

Vytauto Didziojo Universitetas ble grunnlagt i 1920 som University of Lithuania. I 1930 ble universitetet omdøpt til Vytauto Didziojo Universitetas etter Hertug Vytauto den Store (Vytauto Magnus). I 1950, under Sovjet regimet, ble universitetet lagt ned, og først i 1989 ble et nytt kull med 177 studenter tatt opp ved universitetet.

Avtalen gjelder et fellesnordisk fagnettverk i filosofi (Nordplus). Studenter som reiser ut på denne avtalen mottar normalt et stipend.

Hvem kan søke?

Plassene er åpne for studenter fra alle programmer som ønsker å ha filosofiske emner i graden sin. Det er dessverre ikke mulig å ta andre emner enn filosofi.

Du må ha avlagt minst 60 studiepoeng før du kan reise ut gjennom Nordplus-nettverket i filosofi, og det er krav om karakteren C i snitt i den relevante 80-gruppen.

Språk

Hovedakelig litauisk, men kan også forekomme på engelsk.

Det arrangeres språkkurs for utvekslingsstudenter.

Hvilke emner kan jeg ta?

Filosofi

Ett semesters fulltidsstudie beregnes til 20 VMU.
1 VMU credit = 1.5 ECTS (European Credit Transfer System) credit.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemester fra september til desember. Vårsemester fra februar til juni. Hvert semester har ca 15 uker med forelesninger, og en eksamensperiode på to uker.

Hva koster det?

Ingen skoleavgift

Bolig

Erasmusstudenter får normalt tilbud om studentbolig sentralt i byen. Studentboligene består av dobbeltrom som deles med en annen student.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Litauen

By

Kaunas

Nettside

http://www.vdu.lt/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Nordplus

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk