Utvekslingsavtale mellom Universiteit Maastricht og Psykologisk institutt

Universiteit Maastricht (UM) er det yngste universitetet i Nederland (1976) og vokser raskt, med 11500 studenter og 3000 ansatte. UM er kjent for innovativt utdanningssystem, avansert forskning og internasjonal orientering. Mye forskning og utdanning sentrerer seg omkring internasjonale temaer, hvorav europeiske spørsmål står særlig sentralt. Nesten alle UMs programmer blir undervist i engelsk. Miljøet ved universitetet er svært internasjonalt; hver tredje student samt 16% av de ansatte kommer fra andre land.

Mye undervisning foregår i små grupper der studentene har nær kontakt med den vitenskapelige staben. Du får god trening i å skrive og presentere samt delta i debatter.

Hvem kan søke?

Studenter på masterprogrammet i psykologi har fortrinn på plassene, men studenter på bachelorprogrammet og profesjonsstudiet oppfordres også til å søke dersom de ønsker å studere emner i psykologi. Andre UiO-studenter som ønsker å studere psykologi som frie emner i sin grad kan også søke på denne avtalen. 4 studenter hver vei hvert semester

Språk

Engelsk

Hvilke emner kan jeg ta?

Det er kun emner i psykologi man kan studere under denne avtalen.

Du finner oversikt over emner på Maastrichts nettsider.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemesteret: 31 August 2015 – 29 Januar 2016
Vårsemesteret: 1. Februar 2016 – 1. Juli 2016

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semestret de er i utlandet, men slipper da å betale skolepenger eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

I tillegg til støtte fra lånekassa vil du få et Erasmus-stipend. Se informasjon om Erasmus-stipend her.

Bolig

Universitetet tilbyr studentboliger i et "Guesthouse". I forbindelse med søknaden til universitetet kan du også søke bolig. Prinsippet om førstemann-til-mølla gjelder så det lønner seg å være tidlig ute.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Nederland

By

Maastricht

Nettside

http://www.maastrichtuniversity.nl/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor og Profesjonsstudium

Avtaleeier

Psykologisk institutt