Utvekslingsavtale mellom Uniwersytet Jagielloński w Krakowie og Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk

Det jagellonske universitet er med sine 50.000 studenter ett av Europas eldste og det største i Kraków. Det meste av campus ligger i sentrum av byen. Det jagellonske universitet ble grunnlagt i 1364 av den polske kong Kazimierz den Store. Siden den gang har det fått ry som ett av landets beste læresteder og som en forskningsinstitusjon som dekker de fleste fagområder. Det regnes også som et nasjonalt symbol på rik kultur og overlevelsesevne. Blant kjente alumni som har studert ved Det jagellonske universitet er astronomen Kopernicus, Pave Johannes Paul II, dikteren Wisława Szymborska og science fiction-forfatteren Stanisław Lem.

Hvem kan søke?

Dette er en avtale med The Jagiellonian University's Center for Polish Language and Culture in the World ved Universitetet i Krakow, spesielt tilrettelagt for bachelorstudenter i polsk. Studentene skal ha avlagt 60 studiepoeng ved UiO før avreise inkludert POL1001, POL1002 og POL1102 eller tilsvarende før utreise. 

Studieoppholdet ved The Jagiellonian University's Center for Polish Language and Culture in the World er obligatorisk i 4. semester for studentene på BA-programmet i polsk. Studieoppholdet utgjør 30 studiepoeng og innpasses i sin helhet i 80-gruppen i polsk. Det er mulig å forlenge studieoppholdet og være ute i to semestre.

Det er også mulig å følge studiet ved The Jagiellonian University's Center for Polish Language and Culture in the World for studenter med 40-gruppe i polsk og for interesserte studenter ved andre studieprogram ved UiO som har tatt minimum 30 studiepoeng i polsk.

 

Dersom du ønsker å velge emner blant det ordinære emnetilbudet ved Universitetet i Krakow, skal du søke på Erasmus-avtalen ved universitetet.

Språk

Polsk.

Hvilke emner kan jeg ta?

Du tar emner i polsk med vekt på polsk språk.

Hvor lenge varer semesteret?

Semesteret starter i oktober og avsluttes med eksamen i begynnelsen av februar.

Hva koster det?

Studieoppholdet ved Center for Polish Language and Culture in the World koster i 2018-2019 6670 PLN (ca 15.000 NOK) for ett semester Lånekassen dekker skolepengene med 70 prosent stipend og 30 prosent lån opptil kr 62 945 per undervisningsår. Grensen er 31 472,5 kroner hvis du bare får støtte i ett semester. Støtte utover dette gis som lån. Les mer på Lånekassen sider.

Dersom du ønsker å ta ordinære emner ved Universitetet i Krakow, betaler du ikke skolepenger og vil få Erasmus-stipend. Da søker du deg til Erasmus-avtalen med Universitetet i Krakow.

Bolig

Senteret for polsk språk og kultur har et begrenset antall plasser i  studentboliger. Man søker om studentbolig i et eget søknadsskjema som skal sendes til senteret senere i søknadsprosessen. 

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb