Utvekslingsavtale mellom Russian State University for the Humanities og Institutt for arkeologi, konservering og historie

Avtalen omfatter utveksling av 2 studenter i et år for studier i humanistiske fag og spesielt historie (se ellers Hvem kan søke).

Hvem kan søke?

Studenter skal ha avlagt 60 studiepoeng ved UiO før avreise og det er krav om karakteren C i snitt i den relevante 80-gruppen. Studenter i alle humanistiske fag kan søke, men studenter i historie vil bli prioritert ved stor søkning. Det kreves gode kunnskaper i russisk (se ellers Undervisningsspråk).

Språk

Russisk og engelsk. Det kreves gode forkunnskaper i russisk.

The Centre for Russian as a Foreign Language (RFL) tilbyr kurs på en rekke områder knyttet til russisk språk og kultur. Lånekassen gir opp til 15.000 kr i språkstipend til et intensivt språkkurs før semesterstart. Lånekassen har krav vedrørende språkkursenes varighet og antall undervisningstimer for at det er støtteverdig. Informasjon om betingelser for språkstipend finner du på Lånekassens nettsider.

Hvilke emner kan jeg ta?

Kurs på andre språk enn russisk for internasjonale studenter

RSUH operer ikke med studiepoeng men vekter ut fra undervisningsdeltagelse: Minimum 16 timer per uke i ca 15 uker regnes som fulltidsstudier og tilsvarer 30 studiepoeng. Dette gjelder for emner som sorterer innunder språk og kulturkunnskap.

Bolig

Boligforhold og andre praktiske opplysninger er samlet på nettside for internasjonale studenter

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Russland

By

Moskva

Nettside

http://rggu.com/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Bachelor, Master og PhD

Avtaleeier

Institutt for arkeologi, konservering og historie