Utvekslingsavtale mellom Det statlige universitetet i Petrozavodsk og Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk

Det statlige universitetet i Petrozavodsk (PetrSU) befinner seg i Petrozavodsk, hovedstaden i den russiske republikken Karelia, ved innsjøen Onega. Byen ble grunnlagt av Peter den store i 1703 og har i dag ca 280.000 innbyggere. Med et rikt kulturliv og stor gjestfrihet er Petrozavodsk et godt alternativ for utvekslingsstudenter. 

Hvem kan søke?

Dette er en avtale med Linguistic Center of PetrSU ved Det statlige universitetet i Petrozavodsk, spesielt tilrettelagt for bachelorstudenter i russisk. Studentene skal ha avlagt 60 studiepoeng ved UiO før avreise inkludert 30 studiepoeng i russisk. 

Studieoppholdet i Petrozavodsk anbefales i 4. semester på bachelor i russisk og utgjør 30 studiepoeng.  

Det er også mulig å søke på denne avtalen for studenter med 40-gruppe i russisk og for studenter ved andre studieprogram ved UiO som har tatt minimum 30 studiepoeng i russisk. 

Språk

Undervisningen foregår på russisk. 

Hvilke emner kan jeg ta?

Du tar emner i russisk språk, litteratur og kultur, totalt 30 studiepoeng. Emnene kan innpasses i bachelorgraden som en del av fordypning i russisk og frie emner. 

Hvor lenge varer semesteret?

Fra begynnelsen av september til midten av desember, totalt 15 uker. 

Hva koster det?

Det er skolepenger for undervisningen. Skolepengene kan variere fra år til år og høsten 2018 kostet det 108.000 RUB (russiske rubler). Lånekassen gir deg støtte til skolepengene: 70% som stipend og 30% som lån.

Bolig

PetrSU bistår med innkvarteringen i Petrozavodsk, og du kan velge å bo på studenthjem, i russisk vertsfamilie eller leie egen leilighet. 

Visum

Du trenger visum før avreise.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Russland

By

Petrozavodsk

Nettside

https://petrsu.ru/en


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Bachelor

Avtaleeier

Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk