Utvekslingsavtale mellom University of York: Det norske studiesenteret og Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk

The Norwegian Study Centre er en del av University of York og tilbyr emner innen engelsk litteratur, kultur og lingvistikk.

Dette er et tilbud om å studere ved to av de beste fagmiljøene i Storbritannia i henholdsvis britisk språk/litteratur/kultur og lingvistikk.

Hvem kan søke?

Bachelorstudenter i engelsk språk eller studenter på lærerutdanning.

Masterstudenter i engelsk eller lingvistikk.

 

Opptakskrav:

- En fordypning på minst 50 studiepoeng  i engelsk ved et norsk universitet eller høgskole, med snittkarakter på C eller bedre.

eller

- En fordypning på mellom 30 og 50 studiepoeng i engelsk ved et norsk universitet eller høgskole, med snittkarakter på B eller bedre.

Språk

Engelsk

Hvilke emner kan jeg ta?

Hva koster det?

  • Lånekassens reglement åpner for støtte også til 1-2 ukers kurs ved Studiesenteret i York.
  • Studenter som tas opp til fordypningskurset får i tillegg et reisestipend (for tiden kr. 5000,-) av studiesenteret.
  • Det er ingen studieavgift for fordypningskurset, men studenter på masterkurset må betale en studieavgift på 4000 pund (2014). Lånekassen dekker 70 % av skolepengene.

Bolig

Bolig tildeles i forbindelse med opptak til de ulike kursene, se studiesenterets nettside

Studiesenteret ordner med bolig på campus for de korte kursene. For semesterlange opphold ordnes med innkvartering utenfor universitetsområdet - enten i hus med eller uten andre studenter eller hos en engelsk familie.

Annet

Dersom man tar engelsk sammen med andre fag er det mulig å gjøre også dette ved studiesenteret i samarbeid med Universitetet i York.

Slik søker du