Utvekslingsavtale mellom Lunds universitet og Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk

Lunds universitet ble grunnlagt i 1666 og er en av de største universitetene i Sverige. Universitetet deltar i flere internasjonale samarbeid, blant annet som det eneste nordiske medlemmet av Universitas 21 - et nettverk av 20 universiteter i 11 land med til sammen 500 000 studenter og 40 000 forskere. Byen Lund er en av Sveriges eldste byer med en over 1000 år gammel historie, og ligger i Öresund-regionen helt sør i Sverige.

Avtalen gjelder et fellesnordisk fagnettverk i filosofi (Nordplus). Studenter som reiser ut på denne avtalen mottar normalt et stipend.

Hvem kan søke?

Plassene er åpne for studenter fra alle programmer som ønsker å ha filosofiske emner i graden sin. Det er dessverre ikke mulig å ta andre emner enn filosofi.

Du må ha avlagt minst 60 studiepoeng før du kan reise ut gjennom Nordplus-nettverket i filosofi, og det er krav om karakteren C i snitt i den relevante 80-gruppen.

Hvilke emner kan jeg ta?

I Sverige benyttes det fra høsten 2007 såkalte "högskolepoäng". 30 "högskolepoäng" tilsvarer 30 ECTS studiepoeng, som igjen tilsvarer 30 studiepoeng ved UiO.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemesteret: September-januar. Vårsemesteret: Januar-juni.

Hva koster det?

Ingen skoleavgift

Bolig

Det er bare et begrenset antall studentboliger som formidles gjennom LU Accommodation, utvekslingsstudenter må derfor være forberedt på å skaffe seg bolig selv, og det anbefales å være tidlig ute ettersom LU er et veldig stort universitet i en relativt liten by. Boliger formidles også gjennom BoPoolen

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Sverige

By

Lund

Nettside

http://www.lu.se/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Nordplus

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk