Utvekslingsavtale mellom Lunds universitet og Det teologiske fakultet

Denne avtalen passer for studenter på både bachelor- og masternivå. Lund universitet tilbyr emner innen teologi, religionsvitenskap, arabisk og islam-studier. Profesjonsstudenter vil finne mange emner som kan erstatte obligatoriske emner i planen. 

Lunds universitet ble grunnlagt i 1666 og er det største universitetet i Sverige, med sine 8 fakulteter og flere forskningssentre/institusjoner. Størsteparten av universitetet ligger i Lund, men det finnes også sentre i Malmö, og et campus i Helsingborg. Byen Lund er en av Sveriges eldste byer med en over 1000 år gammel historie, og ligger i Öresund-regionen helt sør i Sverige.

Hvem kan søke?

Du må ha avlagt minst 60 studiepoeng ved UiO før avreise, og det er krav om karakteren C i snitt i den relevante 80-gruppen.

Språk

Svensk og engelsk.

Hvilke emner kan jeg ta?

Lunds Universitet har en rekke kurs, både på svensk og engelsk.

Du er selv ansvarlig for å sjekke at det finnes et relevant fagtilbud og orientere deg om eventuelle krav til forhåndskunnskaper.

Lund benytter ECTS-systemet. 30 svenske högskolepoäng tilsvarer 30 ECTS.

Hvor lenge varer semesteret?

Akademisk kalender ved Lunds Universitet
Høstsemester: fra 1. september til 18. januar
Vårsemester: fra 19. januar til 7. juni

Hva koster det?

Studenter som reiser på avtaler innenfor Nordplus-programmet, kan søke om Nordplus-stipend. Beløpet kan variere fra år til år, avhengig av søkertallene (Nordplus-stipendet pleier å ligge mellom 8 000,- - 12 000,- kr per semester).

Nordplus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semesteret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Det er bare et begrenset antall studentboliger som formidles gjennom LU Accommodation, utvekslingsstudenter må derfor være forberedt på å skaffe seg bolig selv, og det anbefales å være tidlig ute ettersom LU er et veldig stort universitet i en relativt liten by. Boliger formidles også gjennom BoPoolen

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Sverige

By

Lund

Nettside

http://www.lu.se/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Nordplus

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Det teologiske fakultet