Utvekslingsavtale mellom Freie Universität Berlin og Sosialantropologisk institutt

Freie Universität Berlin, etablert i 1948, er ett av Tysklands ledende universiteter med fremragende forskningmiljø. Omtrent 16% av de 31.000 studentene kommer fra utlandet. Campus ligger i Dahlem, i den vestlige delen av byen.

Hvem kan søke?

Studenter på bachelorprogrammet i sosialantropologi har fortrinn på plassene, men studenter fra andre studieprogrammer ved UiO er også velkommen til å søke.

Det er to søkbare plasser i ett semester pr. undervisningsår.

Språk

Undervisningen foregår hovedsakelig på tysk. Universitetet tilbyr innimellom emner på engelsk, men dette varierer fra semester til semester.

Freie Universität Berlin tilbyr intensivspråkkurs i tysk for ERASMUS-studenter i forkant av undervisningsstart

Studenter oppfordres til å ta et språkkurs i forkant av ERASMUS-oppholdet. Om de ikke er språkstudenter, kan de søke om språkstipend hos Lånekassen.

Hvilke emner kan jeg ta?

Dette er en avtale med Institut für Ethnologie (Institute of Social and Cultural Anthropology).

Les mer om emnevalg og studiemuligheter

Du må avlegge 30 ECTS for å få godkjent 30 studiepoeng ved UiO.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemester (vintersemester): 1. oktober - 31 mars (undervisningsperioden er ca. midten av oktober til midten av februar)
Vårsemester (sommersemester): 1. april - 30. september (undervisningsperioden er ca. midten av april til midten av juli)

På grunn av stor forskjell i semestrene mellom Freie Universität Berlin og UiO, anbefales hovedsaklig utveksling i vårsemesteret. Det er svært viktig at du planlegger semesteret godt slik at kursene du tar lar seg fullføre tidsnok til at du får påbegynt neste semester ved UiO. 

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift og semesterregistrere deg ved UiO for det semesteret du er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved Freie Universität Berlin.

Bolig

Freie Universität Berlin er behjelpelig med å formidle bolig på det private marked.

Annet

Tyske universiteter har lovfestet at studenter må være innmeldt i deres studentunion. For å bli medlem her må du betale en avgift, som Erasmus-studenter ikke er unntatt fra. Gjennom å betale denne avgiften får studentene kraftig rabatt på offentlig kommunikasjon i Tyskland.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Tyskland

By

Berlin

Nettside

http://www.fu-berlin.de/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor

Avtaleeier

Sosialantropologisk institutt