Utvekslingsavtale mellom Philipps-Universität Marburg og Psykologisk institutt

Phillipps Universität Marburg ble dannet i 1527, og er det eldste protestantiske universitet i Europa. Universitetet har nå ca. 20 000 studenter, derav ca. 2000 internasjonale studenter fra 120 land. Universitetet tilbyr utdanning innenfor de fleste fag.

Hvem kan søke?

Studenter på bachelorprogrammet og profesjonsstudiet i psykologi har fortrinn på plassene, men andre SV-studenter oppfordres også til å søke hvis de ønsker å studere psykologi emner som frie emner i sin grad. Avtalen gjelder 1 student over et år, eller 2 studenter et halvt år.

Språk

Tysk

Hvilke emner kan jeg ta?

Phillips - Universität Marburg tilbyr mange ulike emner i psykologi

For å oppfylle kravene til 30 studiepoeng pr. semester må man ta emner tilsvarende 30 ECTS. Imidlertid varierer det sterkt hvordan de tyske universitetene vurderer sine emner i forhold til uttelling i ECTS, og emnenes innpassing i den norske graden må derfor vurderes i hvert enkelt tilfelle.

Hvor lenge varer semesteret?

Vintersemesteret varer fra 1. oktober til 31. mars.
(Erasmus-studentene avslutter i slutten av februar.)
Sommersemesteret varer fra 1. april til 30. september.
(Erasmus-studentene avslutter i slutten av juli.)

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semestret de er i utlandet, men slipper da å betale skolepenger eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

I tillegg til støtte fra lånekassa vil du få et Erasmus-stipend. Se informasjon om Erasmus-stipend her.

Tyske universiteter har forøvrig lovfestet at studenter må være innmeldt i deres studentunion. For å bli medlem her må man betale en avgift, som Erasmus studenter ikke er unntatt fra. Gjennom å betale denne avgiften får studentene rabatt på offentlig kommunikasjon i Tyskland.

Bolig

Universitetet tilbyr boliger for studenter i Marburg. Prisen varierer fra 250 - 300 EUR, inkludert oppvarming. Under denne avtalen må studenten ha opptak som ERASMUS student for å få tildelt bolig. Mer informasjon finnes på nettsidene Housing og Living in Marburg.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Tyskland

By

Marburg

Nettside

http://www.uni-marburg.de/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor og Profesjonsstudium

Avtaleeier

Psykologisk institutt