Utvekslingsavtale mellom The New School og Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi

Dette er en avtale med Milano School of International Affairs, Management and Urban Policy ved The New School.

The New School i New York er et moderne og framoverlent universitet. Ved The New School vil du oppleve et mangfold av progressive ideer og mennesker, og et fokus på tverrfaglighet i tenkemåte og undervisning.

Hvem kan søke?

Bachelor-studenter i utviklingsstudier har fortrinnsrett, men bachelor- og masterstudenter på studieprogram ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet oppfordres også til å søke.

Karakterkrav: snitt på ca B

Du må ha bestått minst 120 studiepoeng for å reise på denne avtalen.

Vi har tre plasser med 50% rabatt i skolepengene (se Hva koster det?) hvert semester. Vi har 1-2 plasser uten rabatt hvert semester.

Se viktig informasjon under Slik søker du.

Undervisningsspråket er engelsk.

Krav: Karakteren 4 eller bedre fra grunnkurs ved videregående skole eller avlagt og bestått IELTS test eller TOEFL test. Resultatet på IELTS bør være på minst 6,5 og resultatet på TOEFL minst 580.

Kontakt Folkeuniversitetet for informasjon om og påmelding til IELTS.

Engelsktesten må være tatt innen fristen 15. februar/15. september.
Om du har tatt en TOELF/IELTS-test fra før, vær oppmerksom på at resultatet kun er gyldig i to år.

Hvilke emner kan jeg ta?

Studentene kan velge alle fag i kurskatalogen. Vær oppmerksom på at noen fag kan ha forkunnskapskrav.

Avtalen gjør at du som bachelorstudent kan ta graduate-courses, som tilsvarer master, og undergraduate, tilsvarende bachelor.

Merk at hvis du som bachelorstudent tar graduate-courses som inngår som en del av din bachelorgrad, samtykker du i at disse fagene ikke kan innpasses som emner i en eventuell mastergrad ved UiO.

For masterkurs (graduate courses) 12 Credits = 30 Studiepoeng

For bachelorkurs (undergraduate courses) 15 credits = 30 Studiepoeng

Kurskatalog

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemesterets første dag er i slutten av august, og er ferdig rundt 21. desember.

Vårsemesterets første dag er i slutten av januar, og er ferdig i slutten av mai.

Se oversikt over skoleåret

Hva koster det?

Skolepenger for et semester vil tilsvare ca 14,000$. Dette varierer litt fra semester til semester, og med hvilke fag studenten tar. Masterfag er eksempelvis dyrere enn bachelorfag.

Hvert semester vil opptil tre studenter fra UiO få 50% avslag på skolepengene. Med denne rabatten vil skolepenger tilsvare ca 7,000$.

Bolig

The New School har flere studentboliger for sine studenter i New York City. Dette er klassisk dormitories, og er relativt kostbart.

De kan også bistå med off-campus housing, og mange studenter bruker en egen løsning for å finne hybler og leiligheter med ledige rom. Dette gjøres on campus.

Du trenger visum før avreise.

Åpen forelesningsserie våren 2022

Våren 2022 holder professor Sakiko Fukuda-Parr ved The New School en åpen digital forelesningsrekke kalt "Decolonizing International Affairs". Forelesningene passer for deg som er interessert i tema, og for deg som er nysgjerrig på The New School som utvekslingssted.

Se brosjyre for forelesningsrekken.

International field program

The New School har en svært interessant sommerskole, hvor du som student jobber ute i felten, med tett oppfølging av prominente og dyktige faglige eksperter innen sine felt. Du kan lese mer om International Field Program her

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Når du søker på avtalen i søknadsweb, er det viktig at du indikerer om du ønsker å reise på kun rabatt-plass eller også fullpris-plass.

Dette gjør du ved å velge riktig søknadsalternativ for det du ønsker.

Ønsker du kun rabatt-plass, velger du dette alternativet. Ønsker du å søke på begge plasser, velger du begge søknadsalternativene:

Rabatt-plass: USA (B) The New School, New York (50% skolepenger) (ISS)

Fullpris-plass: USA (B) The New School, New York (100% skolepenger) (ISS)

Om universitetet

New York

Nettside

Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi

Utvekslingsrapporter fra studenter

Det er foreløpig ingen rapporter for denne avtalen. Det kan være rapporter fra dette studiestedet under andre avtaler.

Se alle avtaler med studiestedet

Har du vært på utveksling på dette studiestedet?

Send oss din rapport