Utvekslingsavtale mellom Rice University og Universitetet i Oslo

Houston er et av fire steder du kan ha utenlandsopphold via studieprogrammet Gründerskolen. Undervisningen leveres av Rice Alliance for Technology and Entrepreneurship, som er blant de beste på entreprenørskapsutdanning i USA.

Denne destinasjonen på Gründerskolen er avlyst i 2021, men forventes tilbake i 2022. Sommerdestinasjonene Boston og San Francisco er fortsatt mulig å søke på innen 15. oktober 2020.

Hvem kan søke?

Denne avtalen er kun for studenter på studieprogrammet Gründerskolen og som allerede har plass ved entreprenørskapsmasteren ved NMBU og HVL.

Språk

Undervisningen foregår på engelsk og norsk.

Hvilke emner kan jeg ta?

Deltid i Norge høst/vår:

Under utenlandsoppholdet mar-jun:

All undervisning gis av Rice University lokalt på vegne av UiO. 

Hvor lenge varer semesteret?

Utenlandsoppholdet er fulltid og varer 10 uker i perioden mars-juni. Det er arbeidspraksis i en oppstartsbedrift fire dager i uken og en dag med undervisning hver uke. I løpet av vårsemesteretdeltar du på et to dagers seminar knyttet til emnet ENT4300. 

Hva koster det?

Kostnader varierer fra år til år og mellom destinasjonene. Studenter som er støtteberettiget hos Lånekassen kan få støtte til utenlandsoppholdet. Lånekassen gir støtte til skolepengene og du kan få basisstøtte (for å dekke levekostnader som mat, reise til fra skole/internship, fritid osv.) for de to månedene i utlandet, i tillegg til reisestøtte etter Lånekassens satser. Det er viktig å merke seg at støtten fra Lånekassen ikke er nok til å dekke både bolig og levekostnader og du må ha egne sparepenger til boligkostnadene. Boligkostnadene i 2019 varierte fra ca. NOK 16 000 til NOK 36 000 (sistnevnte var inkludert 100 måltider). Noen studenter som fant bolig på egenhånd bodde rimeligere. 

Reiseutgifter til samling i Oslo i løpet av våren og reise til Oslo/Stockholm i forbindelse med visum, samt selve visumgebyret kommer i tillegg. Søkere som får tilbud om opptak får mer informasjon om kostnader. Les en mer detaljert beskrivelse om finansiering på Grunderskolen.no.

 

Bolig

Du vil måtte finne bolig på egenhånd.

Visum

Du trenger visum før avreise. Gründerskolen vil veilede deg i denne prosessen. Du kan ikke søke visum før du blir bedt om det. Generell informasjon om hva som inngår i søknadsprosessen finner du på ambassadens nettsider.

Slik søker du

Søkere fra HVL og NMBU sin entreprenørskapsmaster bes følge informasjon om søknadsprosessen gitt på e-post og/eller informasjonsmøter i løpet av september. 

Om universitetet

Land

USA

By

Houston, Texas

Nettside

http://www.rice.edu/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Master

Avtaleeier

Universitetet i Oslo