Utvekslingsavtale mellom University of Richmond og Det juridiske fakultet

Richmond Law ble grunnlagt i 1870. Institusjonen befinner seg på University of Richmonds hovedcampus i byen Richmond, Virginia. Richmond Law er et høyt anerkjent juridisk fakultet og har stor fokus på såkalte clinics i undervisningen sin (en form for praksis).

Avtalen sikrer tilgang til Richmond Laws LL.M.-program (dvs. en frittstående juridisk ettårig mastergrad i jus) med reduserte skolepenger.

Hvem kan søke?

Avtalen er åpen for studenter på Masterstudiet i rettsvitenskap. Studenter som ønsker å avlegge en LL.M. på Richmond Law må ha fullført 4. året av Masterstudiet i rettsvitenskap før utreise og ha et karaktersnitt på C eller bedre.

Språk

Undervisningsspråket på vertsuniversitetet er engelsk. Studenter som har oppnådd karakteren 4 eller bedre i engelsk fra videregående trenger ikke å avlegge TOEFL/IELTS-test.

Hvilke emner kan jeg ta?

Studenter kan søke om opptak til Richmond School of Laws General LLM Program, Specialized LLM Programs in Intellectual Property eller International Business Law.

Mer informasjon om Richmond School of Law LLM programmer finner du her.

Hva koster det?

Avtalen sikrer en kraftig reduksjon i skolepenger. Beløpet vil være Lånekassens maksimale beløp for vanlig skolepengestøtte. Se Lånkekassens webside.

Visum

Du trenger visum før avreise.

Annet

Fakultetet åpner for at studenter kan erstatte deler/hele 5. avdeling med en LLM-grad (valgemene på 5. studieåret vil i hvert fall kunne erstattes med emnene fra LLM-graden).

LL.M.-graden på Richmond Law er i utgangspunktet en såkalt course based LL.M., den vil dermed i utgangspunktet ikke gi fritak for hele 5. avdeling. Studenter som imidlertid ønsker å satse på å erstatte hele 5. studieåret med LLMen vil få mulighet til å skrive en oppgave på Richmond Law.

For å kunne erstatte hele 5. studieåret må det inngå en masteroppgave i LLM-graden som tilsvarer oppgaven vår. Om den gjør det vil først vurderes av en faglærer her på fakultetet etter at graden er oppnådd. Vi kan altså ikke garantere på forhånd at den kan erstatte oppgaven her.

I dokumentet Richmond Law LLM at a Glance (pdf) finner du mer informasjon om Richmond School of Law og deres programmer.

Campus Tour of Richmond Law.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

USA

By

Richmond

Nettside

https://www.richmond.edu/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Profesjonsstudium

Avtaleeier

Det juridiske fakultet