University of Sydney

Stina utvekslet til University of Sydney vårsemesteret 2017 som del av bachelorgraden i kultur og kommunikasjon . 

Hvorfor valgte du dette universitetet? 

Foran "The Quadrangle" på campus. FOTO: Privat

Da jeg bestemte meg for at jeg ville på utveksling som en del av bachelorgraden min ved Universitetet i Oslo var det viktig for meg å dra til et engelsktalende land. Jeg har vært på utveksling en gang før og visste at det kunne være krevende, så jeg ønsket ikke den ekstra utfordringen ved å måtte lære et nytt språ

k, selv om det for andre kanskje er en viktig del av det å dra på utveksling. Under mitt første utvekslingsopphold bodde jeg i en liten by i England, og jeg ønsket en helt annen opplevelse under utvekslingsopphold nummer to - jeg ønsket å finne et nytt sted å oppleve både kulturelt og faglig sett. Valget falt til slutt på Australia basert på at jeg har vært i USA ved flere anledninger og at jeg har alltid funnet Australia utrolig interessant.

Når det kom til å velge en spesifikk skole hadde det mye å si for meg hvilke steder jeg kunne finne passende emner i psykologi. Psykologi som grad er litt annerledes oppbygd i Australia, så jeg møtte på en del utfordringer med å finne passende fagkombinasjoner, men jeg plukket ut noen forskjellige universiteter som så ut til å passe fagene jeg trengte å erstatte og etter at jeg fikk plass ved universitetet i Sydney var de veldig hjelpsomme i prosessen videre.

Som universitet er Universitetet i Sydney prestisjetungt og høyt rangert innenfor psykologi. Ettersom jeg hadde enkelte begrensinger å ta hensyn til i søknadsprosessen var ikke dette et ekstremt viktig element for valget mitt av universitet, det vil si; ikke noe jeg lette aktivt etter, men det er absolutt et pluss likevel!

Hvilket fagfelt tok du emner innenfor?

Psykologi

Hvordan opplevde du arbeidsmengden med studier dette semesteret?

Man skal være klar over at man ved Universitetet i Sydney ikke vil finne noe som tilsvarer et 20 poengs fag hjemme i Norge, så et fag verdt 6 credits kan både være lite krevende og veldig krevende. Min personlige opplevelse var at 24 credits tilsvarte mye mer jobb enn 30 studiepoeng her hjemme. Man skal altså ikke tro at man kan lene ryggen tilbake og bare ha det gøy mens man er på utveksling, det ligger mye hardt arbeid i det også

Hva var det beste med utvekslingsoppholdet? 

Det beste med utvekslingsoppholdet, faglig sett, var gode forelesere og spennende fag.

Det beste med utvekslingsoppholdet, sosialt sett, var alle arrangementene i regi av skolen. De ansatte ved universitetet er fullstendig klar over at Australia er et spennende land med utrolig mye å se og oppleve, kanskje spesielt for utenlandske innbyggere, og de legger godt til rette for at utvekslingselevene skal kunne erfare australsk natur og kultur, uten at dette skal komme i veien for studiene. Dette tilbudet benyttet jeg meg av to ganger, noe som blant annet gjør at jeg nå er tilbake i Norge med (veldig) grunnleggende surfekunnskaper.

En annen utrolig fin ting med utvekslingsoppholdet og Australia generelt, er alle de hyggelige menneskene som bor der. Lokalbefolkningen er veldig imøtekommende, noe som fører til at du føler deg velkommen og ivaretatt. I tillegg er enhver by i Australia en studentby - med mennesker fra hele verden.

Alt i alt var det beste med utvekslingsoppholdet (til tross for at man jo drar til utlandet for å studere) alle opplevelsene som fulgte med utenfor skolen. Jeg prøvde så godt jeg kunne å få sett og gjort det jeg ønsket å gjøre før jeg (tårevått) måtte dra hjem til hverdagen igjen, og jeg anbefaler alle som drar til Australia å gjøre det samme, så lenge man har i bakhodet at man faktisk må studere litt også.

Hvordan hadde du det økonomisk under utvekslingsoppholdet? 

Det er en del kostnader knyttet til det å studere, bo og leve i Sydney (og i Australia generelt), men jeg vil påstå at det er verdt hver krone. Personlig bodde jeg i kollektiv med fem andre nordmenn og trivdes godt med det, likevel tror jeg kanskje man blir enda bedre integrert i lokalmiljøet ved å bo i studentbolig der man møter folk fra hele verden. Ulempen med dette er at det er enda dyrere enn å bo privat og jeg personlig følte ikke at jeg hadde penger til det. Dersom man velger å bo privat lønner det seg å vente med å finne bolig til man kommer ned. Dette virker kanskje skremmende på forhånd, men det er ikke å anbefale å ta noe usett. Book derfor heller et rom på et hostel i en ukes tid og benytt deg av nettsider som www.flatmates.com.au. Forbered deg gjerne på forhånd på at standarden der du bor vil være betraktelig lavere enn det du er vant med hjemme i Norge. Man må fort opp i en månedsleie på 6500kr for et lite rom, og dette rommet har du mest sannsynlig ikke for deg selv. Vi var som sagt seks nordmenn, og vi delte tre soverom og et bad, samt en åpen stue- og kjøkkenløsning.

Vil du anbefale andre studenter å velge dette universitetet? 

Jeg vil absolutt anbefale andre studenter å velge universitetet i Sydney! De tilbyr spennende og varierte fag, har et stort miljø av utvekslingselever, sender mye god informasjon før avreise og følger deg godt opp underveis.

Andre tips? 

1) Pakk varmere klær enn det du tror at du trenger! Når vinteren kommer synker temperaturen ned mot 5 grader og man setter stor pris på noen varme gensere og en jakke. Dette tok ikke jeg på alvor før jeg dro, og jeg endte derfor opp med å bruke en god del penger (som kunne vært spart hvis jeg bare hadde pakket litt smartere) på kåpe og skjerf.

2) REIS! Opplev Australia, det er ikke sikkert at du kommer tilbake.

3) Bli med i en studentforening (spesielt hvis du reiser alene). Det er potensielt der du møter dine beste australske venner.

Publisert 6. okt. 2017 10:16 - Sist endret 12. okt. 2017 13:28