UC Berkeley

Renate Moen dro høsten 2016 til University California Berkeley som utvekslingsstudent.

foto: privat

Hvorfor valgte du utveksling til Berkeley?

Jeg valgte å dra til Berkeley fordi jeg hadde lyst til å dra til vestkysten av USA. Jeg kjenner også noen som har vært på den utvekslingsavtalen tidligere som har vært fornøyde. Sosiologiavtalen med Berkeley er en godt etablert avtale som det er nokså lett å få plass på.

Hva var det beste med utvekslinga?

Det beste med utvekslingen var at jeg fikk ha en hverdag som var helt annerledes enn hverdagen jeg har i Oslo. Helt nytt sted, ny skole og nye venner! Det var veldig spennende å få nye venner fra andre steder i verden, og få gå på et universitet som gjør ting ganske annerledes enn UiO. Det er også mye å utforske i California, så du kan få stappet inn veldig mange gode opplevelser i et semester!

Hva var det mest utfordrende med utvekslinga?

Det mest utfordrende var at jeg reiste helt alene, og at alle relasjoner jeg hadde var nye. Det var samtidig noe jeg var veldig glad jeg gjorde, for da var jeg nødt til å skaffe meg nye venner, og det ble for det meste folk fra andre land enn Norge. Det kunne til tider være utfordrende å bli kjent med folk fra en annen kultur, men også veldig lærerikt og spennende. På sosiologiprogrammet er det mange norske studenter, så det er fort gjort å bare får norske venner. Selv om det kan være veldig bra det og, fikk nok de som reiste med andre nordmenn en ganske annerledes opplevelse av utvekslingsoppholdet enn oss som reiste alene. Jeg er glad jeg utfordret meg til å henge for det meste amerikanere!

Til sist, vil du anbefale andre å reise på utveksling?

JA!

 

 

Publisert 23. mars 2017 14:47 - Sist endret 23. mars 2017 14:47