Nederland

Magnus, Ingrid, Jonas og Christian dro på utveksling til Universiteit Maastricht i Nederland.

Hvorfor søkte dere utveksling i Nederland og Universitet Maastricht?

Maastricht ligger midt i Europa. Det er bare to timer til Amsterdam med tog, og hvis man slenger seg på sykkelen er man i Belgia på 15 min. Paris ligger også bare tre timer unna, så Maastricht er ideelt dersom man ønsker å reise. Universitetet tilbyr fag som passer alle på SV-fakultetet. Nederland er et land hvor de snakker godt engelsk, og all undervisning på universitetet foregår på engelsk.

Hva var det beste med oppholdet?

Maastricht har et internasjonalt og veldig sosialt miljø. Karnevalet i februar er spesielt noe som bare må oppleves. Undervisningen fokuserer på å inkludere studentene, og det er spennende å se at det finnes flere måter å lære på enn det vi er vant til hjemmefra. Byen er utrolig fin, og er akkurat passe stor. Det aller meste er tilgjengelig, samtidig som det er enkelt å bli kjent og korte avstander.

Undervisningen er veldig internasjonal, og plutselig sitter man i en seminargruppe på 10 studenter og like mange nasjonaliteter.

Hva var det verste med oppholdet?

Det kjedeligste med å være i Maastricht er at vi ikke rekker alt vi har lyst til å gjøre! Med bare et halvt år til rådighet er det et luksusproblem; det skjer alltid noe spennende her, men man rekker naturligvis ikke alt man har lyst til. Erasmus Student Network arrangerer alt fra helgeturer til Praha og Pubcrawls, så det å bli kjent med andre studenter er absolutt ikke et problem.

Vil dere anbefale andre studenter å reise til Maastricht og Nederland?

Absolutt! Vi anbefaler alle å dra på utveksling- i alle fall til Maastricht. Studentmiljøet her nede er utrolig bra, vi har lært veldig mye og fått venner fra hele verden. Fagmiljøet er supert, og det er spennende å oppleve en annen form for undervisning enn det vi er vant til hjemme på UiO.

Publisert 3. juni 2015 13:52 - Sist endret 3. juni 2015 15:34