Reisebrev fra Radboud

foto:privat

Hvorfor valgte du utveksling til Radboud Universiteit?

Jeg valgte utveksling til Radboud Universiteit i Nijmegen (Nedrland), fordi jeg alltid ville prøve å studere ved et nederlandsk universitet. Også, siden landet ligger i Europas sentrum, er det veldig lett å reise derfra og se mange andre forskjellige steder.

Hva var det beste med utvekslinga?

Den beste var plasseringen av stedet jeg bodde i og selve koselige byen Nijmegen, hvorifra jeg lett kunne reise rundt både i Nederland og til nabolandene. De på universitetet hjelper mye med billig bolig og finner den ganske fort. Også generelle humøret var bra på skolen i forhold til inernasjonle folk.

Hva var det mest utfordrende med utvekslinga?

Det mest utfordrende var:

  • Alle fag jeg først meldte meg på, da jeg sendte inn søknaden, var ikke tilgjengelig da jeg endelig kom på plass, derfor måtte man kaotisk velge blant de fagene som var på en liste over muligheter. Men valget var for lite og fagene veiet fra 3 til 6 poeng, derfor måtte man tatt vanvittig masse fag for å kunne dekke poeng antallet som var krevd hjemme. Det var stress.
  • Ved Radboud er det ikke sånn at man lærer et fag ordentlig i løpet av ett semester, der er semestrene delt opp i 2 ”perioder” hvert, hvor man tar opp forskjellige fag kun i løpet av 4-6 uker maks, som f.eks. for min del var ubehagelig. Pga. en slik ”fort” opplæring fikk jeg verre resultater, klarte ikke å bli ferdig med materialet, i verste fall strøk jeg på eksamen til slutt
  • Forberedelsen til eksamen var ikke like ordentlig som ved UiO: man ga ikke eksempler av mulige spørsmål eller hva slags material man burde lest bedre før eksamen.
  • Hovedwebsida til Radboud pleide å ikke fungere i blant, og dette skapte problemer under studiene.
  • Til sist: Det var en lærer på ett fag, som ble en måned forsinka med endelige resultater av oppgaven.

Til sist, vil du anbefale andre å reise på utveksling?

Jeg kan anbefale folk å dra på utveksling til dette universitetet, hvis man ikke er redd for at man klarer å oppnå påkrevd antall studiepoeng, eller hvis man vil utforske Nederland, lokal kultur og andre europeiske land, og hvis man liker å være blant internasjonale folk og ha det sprekt og gøy!

 

Publisert 26. feb. 2018 09:47 - Sist endret 17. sep. 2018 13:49