Erfaringer fra The New School

Hannah Strøm Werkland dro på utveksling til The New School høsten 2017.

Hannah, Julie og Eilert i New York!

Foto:privat

Hvorfor valgte du utveksling til New School?

I likhet med de fleste som ser på eller har gjennomført et opphold med denne utvekslingsavtalen har beliggenhet mye å si for hvorfor jeg valgte The New School. Ikke bare er New York en kul by i seg selv, med et rikt kulturliv og historie, men det er også hovedkvarter for flere store internasjonale organisasjoner som det er spennende å bli bedre kjent med. I tillegg hadde jeg hørt mye positivt om skolen og de som underviste der, og det var dette som gjorde at jeg ble sikker på valget mitt.

Hva var det beste med utvekslinga?

Det beste er som nevnt beliggenheta. Det å bo og gå på en skole midt på Manhattan er utrolig kult. Du har utsikt til The Empire State Building lesesalen og etter bare to minutters gange kan man spise lunsjen sin i Washington Square Park. Det er alltid noe kult som skjer, og for meg som blant annet er veldig glad i musikk var det uendelig mange muligheter for å få gode konsertopplevelser.

Skolen hadde også en veldig kul og inspirerende stemning. Det er mange studenter som gjør mye forskjellig og på en vanlig dag på lesesalen, som for så vidt også ser veldig kule ut, kan du fort ende opp mellom en som lager et digitalt mesterverk og en som designer neste års klesmote.

Det er også et stort utvalg av fag man kan ta. Vi kunne velge fra alle fagene de hadde på skolen, så dette er en glimrende mulighet til å ta det kunst- eller litteraturfaget man alltid har drømt om. Eller i mitt tilfelle- internasjonal fotojournalistikk. Jeg syns kanskje at av utviklingsfagene de hadde så var det meste allerede dekket av de to årene med utviklingsstuder. Riktignok så var de mer spesifisert på ulike felt ved The New School, som for eksempel kjønn, mat, handelsmarkeder, o.l. så hvis man ønsker å fordype seg innenfor ett slikt område er det gøy. Jeg tok faget «Gender and Development» og fikk mye ut av det. Jeg fikk også muligheten til å rette alle fagene jeg tok inn på temaer jeg selv ønsket, noe jeg foretrekker.

Hva var det mest utfordrende med utvekslinga?

Jeg følte det ikke fult så fagligutfordrende som jeg så for meg, men måten de underviser på er ganske annerledes enn ved UiO som gjorde at jeg allikevel jeg fikk mestring, bare på andre områder enn teoretisk. Hvert fag har bare rundt 10-15 elever og forelesningene er lagt opp mer som en samtale, som gjorde at man fikk mer øvelse i å formulere egne meninger muntlig. Som en som ikke er vant til å være så muntlig aktiv var dette ganske skremmende i starten, men her kommer det poenget med at det ikke var så fagligutfordrende inn i bildet igjen. Det var ganske enkle temaer som ble diskutert. Det var også mer praktisk erfaring. Jeg gjennomførte for eksempel et fotoprosjekt hvor jeg fulgte den burmesiske diasporaen i noen måneder og hadde en presentasjon om dette. Veldig gøy.

Dessverre går skolens «free spirit» litt på bekostning av effektiv administrasjon og vi som var der nå styra en del med alt fra registrering til betaling av skolepenger. Heldigvis løser alt seg til slutt med litt tålmodighet og en god del mas.

Til sist, vil du anbefale andre å reise på utveksling?

Jeg vil anbefale å reise på utveksling til The New School hvis det å bo i New York er noe man ønsker generelt, også vil jeg heller se på skolen som en liten bonus i tillegg.

Publisert 26. mars 2018 14:56 - Sist endret 3. apr. 2018 08:41