San Jose State University

Josephine utvekslet til San Jose State University høsten 2019 som del av bachelorgraden i informatikk.


Hvorfor valgte du dette universitetet? 

Jeg valgte dette universitetet grunnet mulighet for undervisning på engelsk, samt at de tilbudte informasjonssikkerhetsemner på bachelor-nivå. Jeg ønsker å gå videre på en master i informasjonssikkerhet, men jeg trengte flere fag på bachelornivå for å få bekreftet at dette var masteren jeg ønsket å ta.

Hvilket fagfelt tok du emner innenfor?

Lingvistikk & cyber security 

Hvilke emner tok du?  

I lingvistikk var det mye fokus på gruppearbeid. Vi hadde tre muntlige presentasjoner i grupper, samt at det var flere gruppeoppgaver i timene. Det var ukentlige multiple choice quizzer på Canvas som dekket ukens pensum. Det var også seks skriftlige innleveringer som måtte skrives i APA-stil. Halvveis i semesteret var det en midtveisprøve. Eksamen varte i cirka to timer og besto av kortsvar, multiple choce og True or False. Tilslutt ble den endelige karakteren bestemt på bakgrunn av alle disse aktivitetene og oppgavene. 

I cyber security var det mer tradisjonell undervisning hvor læreren hadde mer autoritet og det var mindre klasserom- og gruppeaktiviteter. Også her var det flere quizzer på Canvas som dekket pensum underveis i semesteret. Det var to skriftlige oppgaver som gikk ut på å utforske og bruke velkjente verktøy innenfor fagfeltet. Med den siste eksamenen utgjorde disse oppgavene og quizzene den endelige karakteren. 

Hvordan opplevde du arbeidsmengden med studier dette semesteret?

Arbeidsmengden var mindre enn ved UiO, og jeg brukte derfor færre timer ved SJSU sammenlignet med UiO. Samtidig var det lettere å få gode karakterer i San Jose, så akademisk sett føler jeg ikke at det å bruke litt mindre tid på skole gjorde så mye.

Homecoming, den største fotballkampen det semesteret. Foto: Privat.

Hva var det beste med utvekslingsoppholdet? 

Det absolutt beste med hele oppholdet var alle menneskene jeg fikk møte. Jeg valgte å bo i "SJSU International House" sammen med 70 andre studenter fra hele verden. Huset er bygget slik at alle må bidra sosialt ved arrangementer samt at vi deler en stue og noen fellesarealer. Dette gjorde at vi alle ble veldig knyttet sammen og det var kjempe vanskelig å si ha det bra til dem ved slutten av semesteret. Jeg kan stolt si at jeg nå har venner på alle kontinentene og at jeg har store planer om å besøke noen av dem neste år. Samtidig vil jeg rose SJSU for å være en så inkluderende og nytenkende skole. Det var masse aktiviteter og studentorganisasjoner på campus! Personlig ble jeg med en gruppe fra det splitter nye treningssenteret på en sykkeltur til Santa Cruz. Det var helt magisk og noe jeg aldri kommer til å glemme. Ved å utveksle hit har man et flott utgangspunkt for å se mye av California samt at man kan oppleve den typiske amerikanske college feelingen! Anbefaler det på det varmeste til alle som vuderer å reise.  

Hvordan hadde du det økonomisk under utvekslingsoppholdet? 

Jeg hadde spart en del før oppholdet og mye av den private reisingen ble dekket av dette. Bay area er generelt dyrt og man må forvente noe høyere priser på både bolig og mat. Støtten fra Lånekassen dekket 2/3 av husleien samt maten på Campus som fulgte med i en såkalt "meal plan" som var inkludert i husleien. Jeg var derfor heldig å fikk ca. 25.000 kroner av mine foreldre som dekket første kvartal av mat og husly før pengen fra Lånekassen dekket resten. Det er mulig å bo billigere både privat og i andre boliger på campus, men personlig er jeg veldig glad for at jeg valgte International House og jeg ville gjort det samme om igjen selv om dette er noe dyrere. 

Vil du anbefale andre studenter å velge dette universitetet? 

Absolutt! Det åpner for så mange muligheter både sosialt, akademisk og senere i yrkeslivet! 

Andre tips?

Det er mye papirarbeid i starten av søknadsprosessen, så vær forberedt på det. Det kan virke litt overveldende og man vet ikke alltid helt hva de spør etter eller hva man bør skrive. Ta det rolig, dette order seg! De er vant til studenter som ikke har perfekt engelsk og som ikke forstår alle skjemaer. Hvis du kjenner noen som har vært der før, er det best å spørre dem. Ikke vær redd for å ta kontakt med veileder ved UiO heller. Når det gjelder bolig, er det bedre å være tidlig ute. Søk heller på litt for mange steder enn litt for få, du kan jo alltids takke nei. 

Jeg valgte å ta meg jobb som "Evening receptionist" ettersom jeg ønsket litt arbeidserfaring samt at jeg ville gi noe tilbake til huset jeg bodde i. Dette var en svært krevsom prosess med masse papirarbeid, besøk til mange forskjellige kontorer og mye mailutveksling. Kanskje ikke verdt det om du bare skal være der ett semester. 

Sport betyr veldig mye her i USA. Dra på så mange skolekamper som mulig - disse er gratis! Prøv også å kjøpe billetter via "Event Center" på skolen til mer profesjonelle kamper. Da kan man være heldig å få se en skikkelig amerikansk fotballkamp for 200 kroner. 

 

 

Publisert 22. jan. 2020 12:58 - Sist endret 7. feb. 2020 16:35