San Jose State University

Thanh utvekslet til San Jose State University våren 2020 som del av bachelorgraden i informatikk med digital økonomi og ledelse.


Hvorfor valgte du dette universitetet? 

Halfmoon Bay nord for San Jose. Foto: Thanh Binh Ngoc Nguyen

Spennende emner, var nevnt på møte angående utveksling, har familie i nærheten, og synes USA er spennende.

Hvilket fagfelt tok du emner innenfor?

Management Information Systems (MIS) og Hospitality Management.

Hvilke emner tok du?  

BUS4 118D Big Data: multiple choice, gruppearbeid, muntlig fremføring, innleveringer, quizer
BUS4 110A Fundementals of Management Information Systems: Multiple choice, gruppearbeid, skriftlige innleveringer, quizer
HSPM 148 Wine Appreciation: quizer, multiple choice, skriftlige innleveringer, muntlig deltakelse
HSPM 168 Gaming Management: quizer, multiple choice, skriftlige innleveringer
CMPE 180 Individual Study: Skriftlige innleveringer

Hvordan opplevde du arbeidsmengden med studier dette semesteret?

Arbeidsmengden varierte med små ukentlige oppgaver i alle fag i starten, til å inkludere gruppearbeid, som ga betydelig mer arbeidsmengde. Det var overkommelig.

Hva var det beste med utvekslingsoppholdet? 

Jeg har tatt fag jeg tror ikke finnes i Norge og har derfor fått faglig utbytte fra oppholdet. I tillegg har jeg fått mer trening i engelsk i daglig bruk og i akademia. Universitetet er stort og ligger midt i sentrum. Man blir tatt imot og vist rundt første dagen. De har veldig mange forskjellige fasiliteter som et stort treningssenter, bibliotek, kommersielle matkjeder som Taco Bell, Panda Express og Starbucks, i tillegg til deres egen spisehall, og bowlinghall. Jeg valgte å ikke bo på campus og kjørte derfor til universitetet. Hvis man ønsker parkeringsplass burde man komme tidlig på morgenen, eller i intervaller hvor klasser avsluttes. Professorene her (av de jeg hadde) er alle flinke til å holde undervisning og var enkle å forstå. De er også samarbeidsvillige når det kommer til å finne løsninger om det skulle være noen, spesielt da jeg reiste hjem og måtte tilpasse amerikansk tidssone.

Hvordan hadde du det økonomisk under utvekslingsoppholdet? 

Jeg bodde gratis, men brukte penger på billeie. Mat er litt billigere enn i Norge. Jeg ønsket å reise litt under oppholdet så jeg sparte opp penger til det. Det er dyre leiepriser, så jeg vil anbefale å spare opp litt ekstra midler for litt større økonomisk frihet.

Vil du anbefale andre studenter å velge dette universitetet? 

Ja!

Annet

Planlegg uken som kommer da alle fag som regel har noe man skal ha lest samt en quiz knyttet til det man har lest hver uke. Få det gjort så tidlig som mulig da det alltids dukker opp noe. Prøvene er nesten bare multiple choice.

Publisert 16. juni 2020 12:02 - Sist endret 16. juni 2020 12:02