San Jose State University

Cecilie utvekslet til San Jose State University våren 2020 som del av bachelorgraden i informatikk med digital økonomi og ledelse.


Hvorfor valgte du dette universitetet? 

San Jose State University ble anbefalt for digøk-studenter fordi det er et universitet som er sterke innenfor både teknologi og business, og som også kombinerer fagretningene med emnene deres innenfor Management Information Systems. Universitetet har en veldig gunstig plassering i Silicon Valley, som gir mange muligheter for nyttig nettverksbygging.

Hvilket fagfelt tok du emner innenfor?

Computer Science, Computer Engineering, Management Information Systems og Hospitality Management

Hvilke emner tok du?  

McWay Falls. Foto: Cecilie Isdahl
  • CS 146 - Data Structures and Algorithms
  • BUS4 110A - Fundamentals of Management Information Systems
  • BUS4 118D - Big Data
  • HSPM 148 - Wine Appreciation
  • CMPE 180 - Individual Studies

     

Hvordan opplevde du arbeidsmengden med studier dette semesteret?

Arbeidsmengden er relativt lik UiO, men alle obliger man leverer tas med i vurderingen i emnet. Dette gjør at karakteren man får ikke kun baserer seg på den avsluttende eksamen.

Hva var det beste med utvekslingsoppholdet? 

Beliggenheten i California er veldig bra, godt klima og et godt utgangspunkt for reiser i området. San Francisco og Santa Cruz er bare en liten times kjøretur unna, og dit går det også tog og buss. En fin langhelg-roadtrip er å kjøre kystlinjen via Big Sur ned til Los Angeles (7 timer kjøring). Det var lett å bli kjent med de lokale som er veldig vennlige. På skolen er det et stort fokus på veien ut i arbeidslivet, og det arrangeres mange presentasjoner og interessante events med folk fra næringslivet i Silicon Valley. Skolen har også et stort, nytt treningssenter med alt man trenger av utstyr, klatrevegg og utendørs svømmebasseng. Tilgang på treningssenteret er gratis for alle studenter.

Hvordan hadde du det økonomisk under utvekslingsoppholdet? 

Det lønner seg å ha spart opp midler til utveksling her, spesielt om man vil reise litt. Vi trengte ikke å betale skolepenger, men bolig var veldig dyrt. Et rom på campus kostet $1000-1400 i måneden, avhengig av om man valgte dobbeltrom eller alenerom og hvor mange man deler bad med. Det er også muligheter for å kjøpe en meal plan med "swipes" til en variert buffet som er åpen til alle måltider. Man betaler husleie for hele semesteret på forskudd.

Vil du anbefale andre studenter å velge dette universitetet? 

Ja!

Annet

Dessverre måtte jeg reise hjem etter kun 2 måneder grunnet Covid-19, men jeg fikk fullført studiene online fra Norge. Jeg hadde det likevel veldig fint den korte tiden i USA, og vil anbefale utvekslingsavtalen til SJSU!

Publisert 2. juli 2020 11:45 - Sist endret 2. juli 2020 11:48