University of Texas at Austin

Snorre utvekslet til University of Texas at Austin høsten 2019 som del av mastergraden i rettsvitenskap.


Hvorfor valgte du dette universitetet?  

Jeg valgte dette universitetet av forskjellige grunner. Først og fremst valgte jeg UT Law fordi det er en anerkjent Law School i USA. Videre valgte jeg Texas for å oppleve USA på en litt annen måte enn det man vanligvis gjør på ferie, Texas er ikke en stat man normalt ville ha besøkt. Klimaet var også viktig - det er sommer nesten hele året. Jeg ble anbefalt Universitetet og byen Austin av flere bekjente fra jussen som hadde gått der før meg. De ga uttrykk for at undervisningen var mer praktisk enn på UiO, noe som var viktig for meg.

Foto: Privat.

Hvilket fagfelt tok du emner innenfor?

Rettsvitenskap 

Hvilke emner tok du?  

1. Negotiation - Dette var et fag om tvistehåndtering hvor undervisningen var teoretisk og praktisk. Annen hver uke hadde vi en sak som skulle løses, vi ble delt opp i par og forhandlet mot hverandre. Forhandlingene ble filmet og gjennomgått uken etter. I dette faget hadde vi ingen eksamen, men ble evaluert fortløpende. 

2. Alternative dispute resolution - Dette faget gikk igjennom alle de ulike tvistehåndterings-metodene i USA. Her var det også en blanding mellom teoretisk undervisning og praktiske oppgaver, vi fikk prøve oss på alle de forskjellige metodene for å identifisere styrker og svakheter med dem. I dette faget ble vi evaluert fortløpende i tillegg til en skriftlig innlevering på slutten av semesteret.

3. Civil Rights Litigation - Meget spennende fag med en dyktig advokat, hvor vi i timene gikk igjennom ulike saker han hadde prosedert. Saker om politivold og dårlige forhold i fengsler. Her ble vi evaluert basert på deltakelse i timen, og tre skriftlige innleveringer. 

4. Financial Methods for Lawyers - Dette faget gikk igjennom det grunnleggende innen finans, economics og accounting. Her var evalueringsmetoden 6 små multiple choice prøver og 3 excel-oppgaver. 

5. Intro to US Law - Nytt for dette semesteret var at også utvekslingsstudenter måtte ta dette faget. Dette var et introduksjonsfag til Amerikansk rett. Evalueringsmetoden var en avsluttende eksamen. 

Hvordan opplevde du arbeidsmengden med studier dette semesteret?

Jeg brukte litt mindre tid på studiene i Texas, enn det jeg gjorde ved UiO. Estimert vil jeg si at jeg var på skolen fra 9:30 til 15:00 mandag til torsdag, det varierte selvfølgelig litt, men det holdt i massevis.

Hva var det beste med utvekslingsoppholdet? 

For meg så vil jeg si at den praktiske kunnskapen jeg fikk der nede grunnet valg av den typen fag var uvurdelig. Det var også veldig sosialt, man fikk fort venner, utvekslingsstudentene fra Law School og andre studieretninger ble tett sammenknyttet. Hvis man hadde lyst kunne man dra ut på noe nesten hver dag - planet longhorn som er organisasjonen for utvekslingsstudentene arrangerte også mange utflukter. Jeg vil også nevne byen Austin, det er en by i vekst, med et fantastisk uteliv og kulturtilbud. Her blir du undervist av fantastiske professorer som virkelig bryr seg og som vil bli kjent med deg, du får en sydenfølelse og du får mer enn nok fritid til å oppleve Austin. Jeg tror det er vanskelig å slå utveksling til Universitetet i Texas når det kommer til livskvalitet. Law School har et eget team som tar seg av utvekslingsstudentene, så skulle det skje noe så vet man at man er trygg. 

Foto: Privat.

Hvordan hadde du det økonomisk under utvekslingsoppholdet? 

Jeg hadde spart opp ca. 150,000 kr. Jeg fikk ikke støtte fra Lånekassen, men med støtte fra Lånekassen vil jeg anbefale å ha ca. 80,000 kr i oppsparte midler. Nå som dollaren er så sterk, så er det ganske dyrt der nede. For bolig betalte jeg 16,000kr i måneden, da fikk jeg en egen studioleilighet og tre måltid om dagen. Det går nok an å finne noe billigere, men det er dyrt å bo i Austin grunnet veksten og mange studenter. De fleste av mine venner betalte rundt 10,000 kr i måneden (da uten mat).

Vil du anbefale andre studenter å velge dette universitetet? 

Jeg vil anbefale det på det sterkeste.

Andre tips?

Ikke velg første og beste sted å bo, jeg ble kjent med flere som dro ned til Austin uten bolig. De fant en bedre deal enn det jeg gjorde. Velg bolig på West Campus, det er i nærheten av skolen og der de fleste studentene bor. 
På Cain&Able koster ølen $1 på tirsdager, det er en populær dag for studentene å dra ut. 
Jeg vil også anbefale å kjøpe "the big ticket" på høstsemesteret, slik at man får tilgang til alle de Amerikanske fotballkampene, tailgate før kamp og stemningen på kamp er fantastisk!  

 

Publisert 22. jan. 2020 12:54 - Sist endret 7. feb. 2020 16:35