Finne instrumenter

Instrumenter kan man finne ved å søke under "core", i kalenderen osv.

"Dashboard"

"Dashboard" er den siden du ser ved pålogging. Når du klikker på "HOME" på venstre menyen kan du også komme til "Dashboard".

"Dashboard" kan man finne instrumenter på en av følgende måter:

Dashboard av BookitLab UiO. Forklaringen gis i tekstinnholdet nedenfor.

Bruk av søkefelt

Det finnes to søkefelt i "Dashboard"

• Øverst på i bildet, ved siden av UiO logoen står det: "Enter an asset name or asset attribute".
    • Her kan man søke alle typer av "assets" ("core", instrumenter, tjenester) på tvers av "core"-ene.
    • Det er også mulig å søke noe med attributter, feks. byggets navn, egenskap av instrumenter osv.
  • Under "Hi [brukernavn]! Let's [Book Something (som en dropdown liste)]" med beskrivelse "Enter a resource name to book it".
    • Søkeresultat er kun basert på valgte "core"(-ene) som filter.
    • Søkeord må være inkludert i navn på instrumentet. Det er ikke mulig å søke med egenskap eller attributter.
    • Valgte "core" kan endres ved å klikke på blå firkant med enten "core" navn eller "All Cores" (i tilfelle ikke noe "core" er valgt) som finnes øverst høyre på "Dashboard", mellom brukernavn og "? (spørsmåltegn)" ikon.

Ved å klikke på søkefeltet kan man få opp ei liste av instrumenter som er sett eller booket i det siste.

Bruk av lista for hver "core"

Under "Browse By Department / Core", kan man finne trekkspill av instituttene. Hvis man har valgt en eller flere "core", kan man finne kun disse "core"-ene på lista, mens man finner alle "core"-ene når man ikke har valgt noe "core" på filter.

Ved å klikke på "core" navn kan man finne ei liste av instrumenter og tjenester.

Lister basert på historie

Lister av de siste booket instrumenter ("Recently Booked Instruments") og søkeresultater ("Recent Search Results") finnes nedenfor på "Dashboard"

Lenka på instrumenter i "Recent Search Results" fører deg til kalenderen til instrumentet. Lenka på instrumenter i "Recent Search Results" fører deg til detaljer av instrumentet.

"core"-side

Når du klikker på "Cores Directory" under "CORES" på den venstre menyen, kan du se lista av alle "core"-ene som er registrert i BookitLab. Når du klikker på en "core", kan du se på detaljer av den "core"-en med liste av instrumenter og tjenester tilgjengelige.

viser metadata av den "core"-en og lista av instrumenter nedenfor.

Lista av instrumenter sorteres etter navn, men man kan velge etter hvilken info man sorterer instrumenter.

Nederst på "Instruments" område kan man finne et søkefelt også.

Kan du ikke se instrumentene til en "core"?

Det kan hende at noen "core" begrenser tilgang til å se sine instrumenter / tjenester. I så tilfelle må du sende en forespørsel og få godkjennelse.

1. Gå til "Core Directory" under "CORES" meny på navigasjons meny på venstre side.
  2. Velg "core" som du vil få tilgang og klikk "Request Access""ACTION" kolonne.
  3. Fyll inn skjemaet og klikk "Submit"-knappen.
Publisert 5. jan. 2022 08:39 - Sist endret 25. juli 2023 08:44