Vis et Nettskjema på en nettside (embedding)

Slik viser du svarsiden for et nettskjema som endel av en nettside.

Generelt

• Åpne skjemaet for svar
  • Rettighet til svaring for skjemaet må være satt til Alle.
    Ingen autentisering kan utføres av et slikt skjema.
  • Under fanen Innhent svar i Nettskjema finnes HTML-koden som legges på siden som skal vise skjemaet.
  • NB: Det er to faner for visning av innbyggingskode
    • Innenfor UiO viser HTML-kode som er spesielt til passet publisering innenfor UiOs CMS Vortex
    • Utenfor UiO gir deg en generell HTML-kode som skal brukes for all annen publisering.
  • Kopier HTML-koden som vist på bildet under

Eksempel på html-kodesnutten som skal kopieres for embedding på en UiO-side

Embedding på UiO-side

• Marker fanen Innenfor UiO og kopier hele koden som vises
  • Lim inn den kopierte koden på ønsket sted i en Vortex-nettside
  • Gå til den aktuelle Vortex-siden
  • Åpn den i redigeringsmodus
  • Finn passende sted i dokumentet hvor skjemaet skal vises
     (merk deg stikkord eller nærmeste tekst)
  • Klikk på knappen Kilde i redigeringsmenyen for det feltet du er i, for å vise feltets innhold som HTML-kode
  • Finn rett sted for skjemaet i kildekoden og lim inn koden
  • Lagre og vis. Du får så opp en forhåndsvisning av siden med skjemaet på
  • Avslutt administrasjon av siden
  • Merk: det er kun selve skjemaet og kontaktadressen som vises på nettsiden. Skjemaet vil fremstå med Vortex-innpakning, så du kan gjerne legge til tittel, ingress og forklarende tekster i Vortex (se egne hjelpesider i Vortex).

Embedding på andre nettsider

• Det gjøres i hovedsak på samme måte som for UiO-sider, men du må kopiere hele HTML-koden som ligger under fanen Utenfor UiO og bruke metode og verktøy som passer ditt nettsted.

Publisere på Canvas

Det er to måter å legge til på i Canvas, enten som en Page eller som en Modul  ("Side" eller "Modul" på norsk mener jeg). Dersom man bruker pages er det bare å bruke den linken som blir generert i Nettskjema for Legge skjemaet på en nettside, både Innenfor UiO og Utenfor UiO fungerer her.

Merknad; Det bør legges til height="750" bak width="100%" i begge tilfeller. For å legge til som Modul må en bruke src=*nettskjemalenkeher* for at dette skal funke. Også her spiller det ingen rolle om en bruker Innenfor UiO eller Utenfor UiO, bare merk at det er to src=-lenker i Utenfor UiO, fordi den ene peker til .js.

Det er to måter å bruke Modul, at man kopierer bare denne src=-delen av lenkene i Nettskjema, eller at man legger til ?embed=1 bak nettskjema-lenken sin.

Publisert 7. sep. 2018 14:20 - Sist endret 3. nov. 2021 11:59