Egendefinerte datafelter

Egendefinerte datafelter, eller "CustomFields" som RT kaller dem, bringer med seg interessante muligheter når det gjelder søking, kategorisering, oversikt og statistikk.

Egendefinerte datafelter gjør det mulig å legge til søkbar informasjon i saker, enten ved å "merke" dem med predefinerte verdier eller ved å legge til fritekst.

Feltene relaterer seg til saker, men vises kun i bestemte køer. Dette innebærer at data som blir registrert via datafelter i én kø ikke nødvendigvis er tilgjengelige når saken flyttes til en annen kø. Data vil følge saken, men vises kun i køer som er konfigurert for å vise dem.

Mye brukte felter er lister og nedtrekksmenyer med predefinerte verdier. Slike er nyttige for å kategorisere saker, og brukes ofte som grunnlag for detaljert statistikk og spesialiserte søk. Bildene under er eksempel på hvordan IT-seksjonen på HF-fakultetet benytter datafelter for å klassifisere saker (med tillatelse fra HF/IT-seksjonen).

Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, skjermdump, antall.

Kategorisering av sakene gjør det enkelt å trekke ut nyttig statistikk, samt lage tilpassede søk.

 

Bildet kan inneholde: font, rektangel, antall, skjermdump.

Datafeltene som er tilegnet en bestemt kø blir tilgjengelige i søkeverktøyet hvis køen er valgt. De kan selvsagt også brukes "manuelt" i avansert søkevisning: "Queue = 'hf-it-support' AND 'CF.{HF-enhet}' LIKE 'IKOS'".

 

Bildet kan inneholde: produkt, azure, rektangel, font, skjermdump.

Datafeltene er også tilgjengelige i "Chart"-funksjonen, og gjør det enkelt å lage grafiske fremstillinger av spesifikke saksfordelinger.

Les mer om Charts funksjonen

Ulike typer datafelter

Bildet under viser test-felter som er lagt til i køen "rt-test".

Resultatet av utfyllingen ser slik ut:

 

Ta kontakt med RT-drift dersom du har spørsmål om bruk av egendefinerte datafelter. Vi holder også kurs på forespørsel. Epostadressen vår er request-tracker@rt.uio.no.

Skjema for bestilling av egendefinerte datafelter finner du her.

Av Christopher Culina
Publisert 20. feb. 2013 09:18 - Sist endret 16. juni 2022 15:01