Bestille rom med TP:Rombestilling

I TP:Rombestilling kan alle ansatte selv bestille undervisningsrom til møter, kurs og lignende. Bestilling av rom til undervisning skal gjøres i TP:Undervisning.

Timeplanleggere har rettigheter til å bestille rom via TP:Rombestilling i det som er definert som enhetens rom for det kommende semesteret, før det åpner for at andre kan bestille rommene. Muligheten til å bestille rom til annet enn undervisning før andre skal ikke misbrukes for å sikre gode møtetider eller blokkere rom for andre.

1. Enkeltbestilling

For å kunne bestille rom må du sette inn en starttid og en sluttid, samt velge dato og gjerne angi i hvilket område du ønsker å finne rom. Du vil da få opp antall mulige rom basert på kriteriene du har lagt inn. Merk at minimum antall plasser vil være 5 med mindre du aktivt angir et annet antall plasser.

Trykk på knappen for "Vis ledige rom" for å se hvilke rom du kan bestille.

Sett hake i "Velg" for det eller de rommene du vil bestille og klikk på "Bestill"-knappen. I neste bilde fyller du inn en passende tittel eller beskrivelse av det aktuelle arrangementet og trykker på "Bekreft"-knappen:

Når du har bekreftet bestillingen, får du en bekreftelse på at bestillingen er gjennomført i systemet. Denne bekreftelsen inneholder et id-nummer som angir hvilket semester bestillingen er foretatt i, ditt brukernavn/bestiller-id og et unikt nummer. Du kan sende bekreftelsen til deg selv på e-post dersom du ønsker, gjøre en ny bestilling eller bare navigere bort fra siden.

2. Repeterende bestillinger

Repeterende bestillinger foretas i samme bilde som for enkeltbestillinger,

Etter at du har fylt ut tid og dato kan du klikke på Gjentas ukentlig og/eller Gjentas daglig. Da dukker ukemønster for resten av semesteret opp, samt de dagene i uken du har tilgang til å bestille rom (kun enkelte brukere kan bestille rom i helgen).

Sett hake i ukene og evt ukedagene du ønsker å bestille, i tillegg til ukenummer for datoen du har valgt. 

Tips: For å sette haker i alle ukene/dagene eller fjerne uker/dager bruker du Velg/fjern alle uker/dager.

Når du velger uker oppdateres ikke mulige rom automatisk. For å få opp ledige rom kan du:

  • stille på kravene til rom for område, bygning, romtype, plasser og utstyr
  • trykke på knappen Vis ledige rom

Herfra er prosedyren den samme som for enkeltbestillinger. Bare sjekk at du faktisk bestiller rommet for flere datoer når du skal bekrefte bestillingen.

3. Se bestillingene dine

Du finner en fullstendig oversikt over alle dine bestillinger framover i tid under Mine bestillinger i TP:rombestilling.

Logg på TP:rombestilling. Klikk på lenken "Vis mine bestillinger" øverst til høyre på rombestillingssiden.

4. Avbestille rom du ikke skal bruke

Du kan enkelt avbestille enkeltbestillinger ved å klikke på Avbestill-knappen. Dersom du har en bestillingrekke som går over flere uker eller dager, kan du avbestille enkelte bestillinger i bestillingsrekken ved å klikke på X bak den aktuelle forekomsten.

Plassbestilling

Du kan bestille en enkeltplass i rom som er satt opp med plassbestilling.

Se egen veiledning for plassbestilling i TP:Rombestilling

 

Publisert 18. des. 2017 15:43 - Sist endret 7. feb. 2020 16:39