English version of this page

Trenger du UiO-Dropbox?

Har du savnet muligheten til å bruke Dropbox i forbindelse med prosjekter eller samhandling med andre utenfor UiO?

Dropbox er et av de mest populære og brukte samhandlingsverktøyene for fildeling og lagring. Nå har Dropbox inngått databehandleravtale med UiO, så fra 1. juni kan forskere og andre med særskilte behov, få Dropbox med UiO-pålogging.

UiO-Dropbox – for hvem?

Er du en forsker eller ansatt ved UiO og kommuniserer og samarbeider mye utenfor UiO? Kanskje bruker du allerede Dropbox i jobben din? Da bør du nok få deg UiO-Dropbox. Husk at du ikke kan bruke privat Dropbox til lagring eller deling av arbeidsrelatert informasjon.

Hvorfor UiO-Dropbox?

At det nå er kommet på plass en databehandleravtale mellom Dropbox og UiO, gjør at de som har behov for lagring og deling i Dropbox, kan gjøre dette i overensstemmelse med personvernlovgivningen. Hvis dataene du lagrer har beskyttelsesbehov, er det kun UiOs lagringssystemer som er godkjent, og UiO-Dropbox er nå et av disse. På UiO-Dropbox kan du oppbevare informasjon som er åpen eller har begrenset beskyttelsesbehov. Les mer om Dropbox og informasjonskategoriene.

Dessverre, ikke gratis

UiO-Dropbox er ikke en tjeneste for alle. Den tilbyr mye lagringsplass og lagring i Europa, der gratisversjoner har mindre plass og lagring i USA. Dette betyr at om du vil ta i bruk tjenesten på UiO, må du få godkjennelse fra nærmeste leder med budsjettdisponeringsmyndighet. Når behovet er avklart, kan UiO-Dropbox-lisensen registreres og tjenesten kan tas i bruk. Prisen som faktureres enheten pr. lisens er for tiden cirka 310 kroner pr år.

Alle som har en Dropbox Plus-konto registrert på UiO-epostadresse fra før, vil få refundert halve årsbeløpet når de går over og blir en del av UiO-Dropbox.

Hvordan får jeg UiO-Dropbox?

Les mer om UiO-Dropbox og hvordan du går fram for å få en UiO-Dropbox-konto på UiO-Dropbox-sidene på nettstedet for IT-tjenester på UiO. 

Publisert 4. sep. 2018 11:11 - Sist endret 7. sep. 2018 15:16