Fjern Flash Player fra egne PCer

Det har gått ut et sikkerhetsvarsel fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet og UiO-CERT (IT-sikkerhetsgruppa på UiO) om at Adobe Flash Player inneholder et at alvorlig sikkerhetshull og bør fjernes fra alle PCer. 

Adobe Flash player blir fjernet fra jobbmaskiner og maskiner på UiO

UiO tar sikkerhetsvarselet svært alvorlig, og fjerner Adobe Flash Player fra aller maskiner som er driftet av UiO (typisk kontor-PCer og PCer på termstuer og ellers på UiO). Dette gjøres av USIT og du som er IT-bruker på UiO trenger ikke å gjøre noe spesielt i forbindelse med det. Se sikkerhetsmelding om dette fra UiO-CERT.

Adobe Flash Player på egne PCer

Studenter og ansatte ved UiO som har egne PCer, bærbare eller stasjonære Windows-PCer, bør selv fjerne Adobe Flash Player fra disse. Vær oppmerksom på at dette kun gjelder PCer med Windows. Mac-maskiner, telefoner og annet er ikke omfattet av dette sikkerhetsvarselet. Flash har blitt mindre viktig den siste tiden, så det at du fjerner Flash, vil sannsynlig vis ikke ha noen utslag på din bruk av datamaskinen. 

Slik fjerner du Adobe Flash Player fra din hjemme-PC eller annen PC du bruker (som ikke driftes av UiO):

  1. Klikk på Start-menyen, og åpne Kontrollpanel (Control Panel)
  2. Finn kontrollpanelet Programmer (Programs), åpne Programmer og funksjoner (Programs and Features) og klikk på Avinstaller progam (Uninstall program).
  3. Finn Adobe Flash Player i listen, klikk på det, og velg Avinstaller (Uninstall) over listen (se bilde).
  4. Du får et spørsmål om du virkelig vil avinstallere. Klikk Ja (Yes) for å fullføre avinstalleringen.

 

Publisert 2. feb. 2018 15:07 - Sist endret 2. feb. 2018 15:10