Gratis Office til studenter og ansatte

Som student eller ansatt på UiO har du gratis tilgang til Office 365 og nedlasting av Office-programmene til datamaskin, telefon og andre enheter.

Værsågod!

Enkelt og greit. Logg inn med vanlig UiO-brukernavn og passord, og bruk OneDrive og Office-programmene online, eller last ned til opptil 5 enheter. Første gang logger du inn fra UiOs Office-365-side, og etterpå kan du logge inn fra portal.office.com eller andre innganger.

Allsidig, nyttig og klart for samarbeid

Med OneDrive har du en egen disk på Internett, som du kan få tilgang til fra hvor som helst og hvor du kan sette opp deling av dokumenter eller mapper med andre. Du velger selv om et dokument eller en mappe skal være tilgjengelig kun for deg, for andre enkeltpersoner eller for alle som har lenke til innholdet. Du gir også innstillinger for om andre med tilgang bare skal kunne lese, og de skal kunne skrive i dokumenter eller om de skal ha fulle rettigheter. Slik blir det enkelt å samarbeide, samskrive og ha enkel tilgang til det du jobber på.

Klart til bruk sammen med Canvas

Nå i høst går UiO over til å bruke Canvas som læringsplattform. Office 365 er klart til bruk sammen med Canvas, så nå kan undervisere dele dokumenter fra OneDrive med studenter via Canvas, og studenter kan samskrive på samarbeidsprosjekter og levere oppgaver direkte fra OneDrive.

Enklere enn tidligere

Tidligere hadde UiO en løsning hvor man måtte avgi samtykke til bruksvilkår, og vente på godkjenning av samtykket. Nå er UiO-vilkårene samkjørt med Microsofts vilkår, så samtykkeløsningen er fjernet. Nå er det bare å logge inn og begynne å bruke OneDrive og Office-programmene.

Det med liten skrift

• Personer med status som "tilknyttet" på UiO kan bruke OneDrive og Office-programmene i online-versjon, men ikke laste ned Office-programmene.
  • Du kan ikke lagre hva som helst på OneDrive, kun informasjon i klassene Grønn – åpen og Gul – begrenset. Les mer om informasjonsklassene og hva du kan oppbevare på OneDrive.
  • Du mister tilgang til OneDrive og nedlastede programmer når du slutter på UiO. Flytt det du vil ta vare på før du slutter. OBS: Gjelder både ansatte og studenter.
  • Last gjerne ned Office-programmene fra Office 365 til private maskiner og enheter, men ikke til UiO-driftede maskiner. UiO-driftede maskiner får programmer og oppdateringer gjennom UiOs driftsssytem.

Publisert 26. juli 2018 11:56 - Sist endret 26. juli 2018 13:25