English version of this page

Google G Suite – nå med UiO-pålogging

G Suite for Education er Google sitt svar på Office365 og er nå tilgjengelig for UiOs brukere, med databehandleravtale og UiO-pålogging.

Mange benytter allerede Google sine produkter for samhandling, deling og samskriving. Fra 7. desember ble G Suite for Education tilgjengelig for UiOs brukere med UiO-pålogging.

I G Suite finner du appene Google Drive (med ubegrenset lagring), Sheets, Doc, Slides, Form og Hangouts.

G Suite – for hvem?

Alle studenter og ansatte ved UiO kan få en G Suite-konto. Tjenesten er gratis, men først kreves det et samtykke fra den enkelte bruker som enkelt gjøres via UiO sine sider her.

G Suite skal ikke erstatte verken verktøy eller lagringssteder på UiO, men er et tilbud for de som foretrekker Google sine produkter eller har Google definer som samhandlingsplattform i et prosjekt.

Hvorfor G Suite på UiO?

At det nå er kommet på plass en databehandleravtale mellom Google og UiO, gjør at de som har behov for lagring og deling i Google, kan gjøre dette i overensstemmelse med personvernlovgivningen.

I UiOs G Suite kan du lagre både grønne (åpne data) og gule data (interne data, data som krever et visst beskyttelsesbehov). Dersom du benytter Google gjennom en privat konto, kan du bare lagre grønne data.

Mer om G Suite og informasjonskategoriene.

Muligheter i G Suite

De som allerede bruker Google privat, kan enkelt ha G Suite side om side med sin private Google, både på PC, Mac eller mobile enheter.

Eksterne kan ikke få G Suite-konto på UiO, men UiO-brukere kan sømlast dele innhold med Google-brukere uten UiO-konto.

OBS: Huske å være varsom med hva du deler. Det er ditt ansvar.

Begrensninger i G Suite

Dessverre er det noen begrensninger i UiOs G Suite sammenlignet med hva man har tilgjengelig blant Googles produkter som privatperson. Blant annet er ikke e-post og kalender en del av tjenesten, siden Exchange (Outlook) er det systemet for e-post og kalender på UiO.

Det kan også være du opplever andre forskjeller mellom G Suite og den Google du er vant med. Dette kan skyldes ulikheter i sikkerhetsinnstillinger som UiO har bestemt eller sammenhenger mellom de programmene som ikke er tilgjengelig i UiOs G Suite-tjeneste.   

Publisert 15. jan. 2019 14:06 - Sist endret 17. okt. 2022 15:00