Utprøving: Feide-innlogging med ID-porten

UiO er for tiden med på en pilot, eller en utprøving, for Feide-innlogging med ID-porten. Det betyr at du kan velge "Logg inn med ID-porten" i stedet for å oppgi UiO-brukernavn og -passord når du skal logge inn på en tjeneste som bruker Feide-innlogging.

Hva er ID-porten?

ID-porten er en felles nasjonal innloggingsløsning for offentlige digitale tjenester. Den består av flere ulike kjente innloggingsmetoder, blant annet MinID og BankID på mobil.

Pilotprosjekt går ut på at du skal kunne bruke din elektroniske ID (e-ID) fra ID-porten til å logge på tjenester som benytter Feide som innloggingsløsning. 

Pålogging til andre tjenester, for eksempel de du blir automatisk pålogget, blir ikke berørt av dette. Du må selv aktivt velge "Logg inn med ID-porten" i løpet av innlogg for å prøve ut innlogging med ID-porten. 

Slik logger du inn på tjenester med Feide-innlogging ved å bruke ID-porten:

Steg 1: Gå til tjenesten du ønsker å logge inn på, og gå deretter videre til innloggingen. 

Du blir nå sendt til Feides innloggingsbilde.

Steg 2: Velg din tilhørighet. Tilhørigheten din er navnet på skolen, universitetet, kommunen, organisasjonen eller utdanningsinstitusjonen du tilhører. 

Trykk ‘Fortsett’. 

Dialog for valg av tilhøringhet

Steg 3: Dersom du ønsker å bruke ID-porten i stedet for tradisjonell innlogging med Feide, trykker du på knappen ‘Logg inn med ID-porten'. Du trenger ikke skrive inn brukernavn eller passord i feltene over. 

Du blir nå sendt til ID-portens innloggingsbilde.

Velg Logg inn med ID-porten

Steg 4: Velg hvilken elektronisk ID fra ID-porten du ønsker å logge inn med, for eksempel BankID på mobil. 

De neste trinnene vil se litt forskjellige ut fra hverandre avhengig av hvilken løsning du velger. Følg fremgangsmåten som blir beskrevet av ID-porten i din valgte løsning.

Velg ønsket eID

Steg 5: Når ID-porten har autentisert brukeren din, er du logget inn og du blir sendt videre til tjenesten.

 

Publisert 27. okt. 2020 11:50 - Sist endret 27. okt. 2020 11:50