English version of this page

Rett i venterommet i Zoom

Søndag 27. september skjer det en endring i Zoom. Endringen er sentral fra Zoom, og kan ikke påvirkes av UiOs egen innstillinger. Endringen består i at møter som ikke er passordbeskyttet (har passcode), vil få venterom enten du vil eller ikke. 

På UiO har passordbeskyttelse (bruk av passcode) vært forhåndsvalgt standardinnstilling i over en måned, så forhåpentlig vis vil ikke den nye innstillingen fra Zoom "fange" mange i venterom. Bruk av passcode er anbefalt innstilling på UiO.

Hva betyr det for meg?

For møter som allerede bruker passcode eller venterom, skjer det ingen endringer, men har du et møte der ingen av disse to sikkerhetsinnstillingene er brukt, vil møtedeltakerne bli sendt til et venterom, der de må vente på å bli sluppet inn. 

  • Er du host (vert) for møter som allerede har passcode eller waiting room, vil du ikke merke endringen.
  • Er du host (vert) for møter som ikke har verken passcode eller waiting room, får disse møtene waiting room fra 27. september, og du må slippe inn deltakerne fra waiting room for at de skal komme inn i møtet.
  • Er du møtedeltaker som havner i et venterom, venter du påå bli sluppet inn. Tar det tid, kan du kontakte den som kalte inn til møtet og gjøre oppmerksom på at han/hun må slippe inn deltakerne fra venterommet. Du kan gjerne sende med en lenke til denne artikkelen.

Det er enkelt å slippe inn deltakere fra waiting room: Du som host eller co-host får en melding på skjermen om at noen er i venterommet, og du kan klikke på en knapp for å slippe inn enkeltdeltakere, eller du kan slippe inn alle på én gang. Her er et eksempel på melding om personer i venterommet. Klikk på Admit for å slippe personen inn, klikk på Remove, om personen ikke skal være med på møtet.

Les mer om passcode og waiting room i Hjelp-artikkelen om hvordan du unngår uønskede møtedeltakere.

Publisert 25. sep. 2020 15:48 - Sist endret 5. okt. 2020 10:19