Sikker oktober

Nå er det Sikker oktober igjen. Målet for arrangementet er å gjøre det å tenke sikkerhet, til en naturlig del av hverdagen.

Bildet kan inneholde: font, tekst, logo, varemerke, merke.

 

Informasjonssikkerhet for alle

– Dette er den åttende gangen vi arrangerer Sikker oktober på UiO, sier Ståle Askerød Johansen, som arbeider i IT-sikkerhetsgruppen på USIT. – Sikker oktober er en del av Nasjonal sikkerhetsmåned i Norge, og i år har vi to punkter på programmet. Det ene er e-læring, og det andre er De døde dokumenters dag. Det høres skummelt ut, og det er det, fortsetter Johansen. 

Om kursene

Det ene handler om informasjonssikkerhet i hverdagen. Dette lærer deg hvordan du hele tiden gjør de lure valgene for å holde UiO og dataene våre sikre. Kurset er oppdatert siden i fjor med eget innhold om hjemmekontorsituasjonen. Det andre kurset er mer praktisk, og lærer deg hvordan du gjenkjenner falske e-poster.

Her finner du kursene: 

De døde dokumenters dag

– Oktober er den skumle måneden, og vi bidrar gjerne med forsikringer om at manglende fokus på IT-sikkerhet er skikkelig skummelt. Derfor har vi denne dagen, De døde dokumenters dag, der vi rydder opp i dokumenter vi ikke trenger lenger, både på nettstedet, på datamaskinen, på OneDrive og andre steder. For jo færre dokumenter du har, jo mindre sjanse er det for at noen av dem kommer på avveie, avslutter Johansen. 

Bring det videre!

Snakk med kolleger og venner om IT-sikkerhet. Det skumleste du kan oppleve på Halloween er ikke utkledde barn på døra, men at uvedkomne får tak i passordet ditt eller at viktige dokumenter kommer på avveie.

Ha en sikker oktober!

Publisert 16. okt. 2020 17:14 - Sist endret 16. okt. 2020 17:15