Videoopptak av undervisning? Nå er det enklere å laste opp til studentene

Med Kursopplasting er det enkelt å laste opp video til timeplanen, også om du har opptak fra Zoom eller video du har laget selv. Finn ut mer om den nye applikasjonen for opplasting av undervisningsvideo.

Ny applikasjon for opplasting av undervisningsvideo

Tidligere var det kun med Forelesningsopptak opplastingen gikk automatisk, men nå er det like enkelt med video også fra andre kilder, også i store mengder. Velg hvilket emne videoen skal vises for i timeplanen til studentene, klikk på Last opp – og videoen havner på riktig sted og er klar for studentene.

Noen har tidligere opplevd at opplasting ikke har fungert hjemmefra når man sitter på tregt hjemmenett, dette har vi forbedret i Kursopplasting.

Skjermbilde fra kursopplasting, første siden hvor man velger emne.

Hva og hvorfor?

Du kan laste opp så mange videoer du ønsker til timeplanen. De legger seg der som lenker, i alfabetisk rekkefølge. Det kan være en forelesning du har tatt opp hjemme og ønsker at studentene ser på egen hånd før dere eventuelt møtes live på Zoom eller lignende. Det kan også være nyttig å laste opp opptak av forelesninger selv om de ble holdt live, med studentene, i tilfelle noen ikke kunne være til stede til angitt tid, eller ønsker å se forelesningen på nytt.

Begynn å bruke Kursopplasting

Det er lagt inn lenker til Kursopplasting i timeplanen på semestersiden til alle emnene slik at man skal få enkel tilgang til tjenesten. Les om Kursopplasting og hvordan du bruker det

Skjermbilde av timeplan med opplastingsknapp
Timeplan på semestersiden med knapp til Kursopplasting.

Du kan fortsatt bruke Forelesningsopptak

Forelesningsopptak er ute i ny versjon, og med denne applikasjonen tar du opp det du sier sammen med presentasjonen du viser, og appen laster det opp på timeplanen til studentene. Dette er en enkel måte å få ut undervisning til studentene på, og kan gjerne brukes når undervisningen ikke trenger å være interaktiv. Den kan brukes alene, sammen med live undervisning i Zoom eller annet. Les om Forelesningsopptak.

Opptak med fortrolig innhold (røde data)

I forbindelse med at undervisningen på UiO ble heldigital, er det utarbeidet retningslinjer for tilgjengeliggjøring av opptak med fortrolig innhold (røde data).

Fortrolige (røde) data i undervisning kan for eksempel være en forelesningsvideo der en identifiserbar pasient omtales, eller der pasienten selv deltar. Slik video kan nå publiseres så lenge du følger regler og retningslinjer på riktig måte. Vær oppmerksom på:

Hva med videoer som skal lenkes opp i Canvas?

Det bør være enkelt for Canvas-brukere å benytte Kursopplasting og Forelesningsopptak, slik at de slipper å forholde seg til plassbegrensningene i Canvas for store videoer.

USIT i samarbeid med LINK og Seksjon for digitale tjenester ser derfor på muligheter for å forbedre integrasjonen mellom Canvas og Vortex for opplenking av undervisningsvideo.

Publisert 18. mai 2020 08:00 - Sist endret 18. mai 2020 12:18