Opptak av forelesninger vises automatisk i Canvas

Nå er det enklere å vise videoer i Canvas. Fra høstsemesteret 2020 kommer videoene som ligger på semestersiden til et emne, automatisk inn i Canvas.

Bare gå til menypunktet Video i venstremenyen på emnet

Alle emner i Canvas får i høst et nytt menypunkt i venstremenyen. Menypunktet heter "Video", og her får studentene enkelt tilgang til all video som er lastet opp på semestersiden. Verken undervisere eller studenter trenger å gjøre noe ekstra for å dra nytte av dette: Så lenge videoen er lastet opp til sementersiden fra Forelesningsopptak eller tjenesten for å laste opp undervisningsvideo til semestersiden, blir den tilgjengelig i emnet i Canvas. Enkelt og greit!

UiO-utviklet, ny tjeneste for visning av undervisningsvideo i Canvas

UiO har utviklet en ny tjeneste som gjør at video som lastes opp på semestersiden til emnet, automatisk blir vist frem i Canvas. Dette er en svært etterspurt tjeneste fra undervisningsmiljøet.

Hvordan fungerer det

Menypunktet "Video" dukker opp i venstremenyen på alle emner denne høsten. Klikker du på dette menypunktet, får du tilgang til alt av videoer som er lastet opp på semestersiden.

Dette menypunktet blir automatisk slått på for alle emner i høstsemesteret 2020, så underviser/emneansvarlig/studiekonsulent trenger ikke å foreta seg noe for å få videoene inn i Canvas.

Skjermbilde av Canvas med videoer fra semestersiden
Eksempel på et emne i Canvas med undervisningsvideoer fra semestersiden.
Skjermbilde av fremvisning av en enkeltvideo i Canvas.
Slik ser det ut hvis du går inn på en av videoene i Canvas for å spille av den.

Underviser:

Hvordan laste opp videoer til semestersiden

Dersom du bruker applikasjonen Forelesningsopptak for å ta opptak av forelesningen vil de automatisk havne på semestersiden til emnet.

Hvis du har andre undervisningsvideoer du trenger å laste opp kan du bruke tjenesten for å laste opp undervisningsvideo til semestersiden.

Hvem har tilgang til å se videoene som er lastet opp?

Hvem som har tilgang til å se videoene styres på semestersiden. Kontakt din lokale studiewebredaktør hvis du har spørsmål om hva slags tilganger som er satt på dine emner.

Mer om automatisk visning av undervisningsvideo i Canvas

Se dokumentasjon om hvordan videoene vises frem i Canvas.

Publisert 1. sep. 2020 11:44 - Sist endret 1. sep. 2020 11:44